Εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα θέσει το πλαίσιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή "Μπρα ντε φερ" με την Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Η αναφορά αυτή γίνεται στη συνέντευξη που πρόκειται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στην ΕΡΤ, με την οποία θα ανοίξει τον συγκεκριμένο "φάκελο".

Ο κος Ρωμανός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι συνεχίζει να πολιτεύεται με fake news σε ό,τι αφορά το σενάριο "υπουργοποίησης" του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας αναφορά και στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, λέγοντας αιχμηρά πως "δεν ξέρω ποιος έχει ναυτία" για το νησί, στο οποίο θα φιλοξενηθεί η συνεδρίαση από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  "Δεν ξέρω ποιος έχει ναυτία στο πλοίο για Σπέτσες, αλλά σίγουρα δημιουργεί ναυτία μια αντιπολίτευση που αντιπολιτεύεται με αυτόν τον τρόπο", είπε χαρακτηριστικά.


Ρωμανός: Υποκριτής ο Κασσελάκης, άκρως ταξική η στάση του για την Παιδεία


Συνεχίζοντας, δε, την αναφορά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ρωμανός τον χαρακτήρισε "υποκριτή" σε ό,τι αφορά την στάση του απέναντι στη μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, λέγοντας πως "δεν γίνεται να μην επιτρέπει στα ελληνόπουλα να έχουν τη μόρφωση που έχει ο ίδιος. Αυτό είναι άκρως ταξικό", πρόσθεσε. 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, σημείωσε πως "η πλειοψηφία είναι με την πλευρά της κυβέρνησης" λέγοντας πως "δεν γίνεται να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχουν θεσμοθετηθεί μη κερδοσκοπικά, μη κρατικά ΑΕΙ. Υπενθύμισε, δε, επ'αυτού πως 40.000 σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Ρωμανός μεταξύ άλλων τόνισε:

Αναφορικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Εντός της εβδομάδας θα μπει το πλαίσιο της συζήτησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με την υπόθεση «υπουργοποίησης» Κασσελάκη

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Δεν ξέρω σε ποιους δημιουργεί ναυτία το καράβι για τις Σπέτσες αλλά σίγουρα δημιουργεί ναυτία το να βλέπεις μια αξιωματική Αντιπολίτευση να συνεχίζει να πολιτεύεται με fake news. Έχει βγει ο ίδιος ο κ. Διαμαντάρης και έχει διαψεύσει... Δεν ξέρω γιατί πρέπει εμείς να μπαίνουμε σε μια τέτοια συζήτηση με μια Αξιωματική Αντιπολίτευση που την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε πάνω από 24 ώρες με αυτό το ερώτημα, το προηγούμενο 24ωρο ασχολιόμασταν με το αν κατάλαβε καλά ο κ.Κασσελάκης την έκφραση για το κάρο και το άλογο, δεν νομίζω ότι αξίζει το λόγο. Θα έπρεπε ίσως οι σύμβουλοι του κ.Κασσελάκη να τον προστατεύουν λίγο περισσότερο.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ν.ΡΩΜΑΝΟΣ: Η πλειονότητα των πολιτών είναι σίγουρα μαζί μας σε αυτό από εκεί και πέρα το αν οργανωμένες μειοψηφίες θα καταλάβουν ότι έχουμε αλλάξει εποχή ή θα συνεχίσουν να είναι προσκολλημένες σε άλλες δεκαετίες προφανώς αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας το απαντήσουν οι εκπρόσωποι αυτών των μικρών μειοψηφιών. Δεν γίνεται να είμαστε σχεδόν η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία δεν επιτρέπει τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δεν γίνεται να υπάρχουν 40.000 παιδιά τα οποία πάνε σε άλλες χώρες ακριβώς επειδή δεν τους εχουμε δώσει τη δυνατότητα να μπορούν εδώ να σπουδάσουν σε μη κρατικά πανεπιστήμια και για να το συνδέσω και με τη συζήτηση για την αξιωματική αντιπολίτευση και την υποκρισία τους. Δεν γίνεται ο κ.Κασσελάκη να μην επιτρέπει στα ελληνόπουλα να έχουν αντίστοιχες σπουδές με αυτές που είχε αυτός χωρίς να πληρώσουν τα λεφτά για να πάμε στην Αμερική. Αυτό είναι κάτι άκρως ταξικό να νομίζω ότι ειδικά άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν χτίσει μια ατζέντα κόντρα στην ταξικότητα θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα υποστήριζαν μια τέτοια μεταρρύθμιση.