Έκτακτη σύσκεψη συνέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου στις 10 το πρωί για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε χτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον πρώτο χρόνο της νέας της θητείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα περάσει το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να παρουσιάσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα πακέτο μέτρων που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Διαβάστε ακόμα: Ακρίβεια: Δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση για προϊόντα με μεγάλες αποκλίσεις τιμών μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ - Ανακοινώσεις Σκρέκα για τη συγκράτηση τιμών

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, «πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση ανάμεσα σε προμηθεύτριες εταιρείες και σούπερ μάρκετ».

Σύμφωνα με το Big Mouth, «το σχέδιο Σκρέκα στοχεύει να "χτυπήσει" την ακρίβεια σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Συγκεκριμένα, σήμερα θα μάθουμε πώς θα πέσουν κατακόρυφα οι τιμές στα απορρυπαντικά (ρούχων, πιάτων και καθαριότητας), στις οδοντόκρεμες, στο βρεφικό γάλα και στις βρεφικές πάνες και σε κάτι άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης».

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέτρα θα εξειδικευτούν στις 12 από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα. 

Διαβάστε αναλυτικά στη στήλη Big Mouth