Oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖA που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη σχολιάζουν πως: «Τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου επέλεξε να παίξει ο Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή, κρατώντας τη στάση «Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω»» και σημειώνουν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης «εμφανίστηκε απόλυτα ταυτισμένος με την προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβερνητική πλειοψηφία, ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στον σταθμάρχη».

ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν θα ανεχθούμε την προφανέστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"


Όπως αναφέρουν, «Δεν ήξερε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα. Δεν ήξερε, ούτε άκουσε ότι την ημέρα του δυστυχήματος δεν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, διότι η Κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, δεν φρόντισε να αποκαταστήσει τη βλάβη. Παραδέχτηκε, όμως, ότι η διπλή γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη παραδόθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.»

Τέλος, τονίζουν: «Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εμμένουμε στο αίτημά μας να προσέλθουν οι ουσιώδεις μάρτυρες που έχουν πλήρη γνώση των συνθηκών του εγκλήματος και δεν θα ανεχθούμε την προφανέστατη προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».