«Η αναφορά Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προφανώς έχει να κάνει με τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του ανθρώπου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης. Είπε πως δεν υπάρχει αστερίσκος στην ισότητα των ανθρώπων και είναι σημαντικό να δούμε μια συστράτευση. Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως με τα κόμματα του προοδευτικού χώρου θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη στάση. Ανέφερε πώς είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ  να ζητεί το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη και στοιχεία της δανειακής σύμβασης όταν έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Μαμουλάκη

Ερωτηθείς για την κομματική πειθαρχία που έθεσε ο κ. Κασσελάκης: Εναρμονίζεται με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, άρα έχει περισσότερο χαρακτηριστικά πολιτικού συμβολισμού και πολιτικού πολιτισμού βέβαια, γιατί δεν υπάρχει αστερίσκος στην ισότητα των ανθρώπων.

Υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις από κάποια στελέχη, αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιο ζήτημα αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι είναι μπετόν αρμέ ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα αυτό, όπως και σε πολλά άλλα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν το νομοσχέδιο: Νομίζω ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια στον χώρο των δικαιωμάτων, εμβληματικά θα έλεγα, είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε μια στράτευση σε μια κατεύθυνση. Νομίζω ότι το έχει ανάγκη η κοινωνία, μακάρι αυτό να μπορούσε να συμβεί και σε κορυφαία ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, αλλά τουλάχιστον σε αυτά νομίζω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για το πολιτικό μας σύστημα να βλέπαμε τέτοιου είδους σύμπλευση.

Για την επίθεση του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Κασσελάκη: Το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει αυτή τη στάση εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια με την εκλογή του νέου αρχηγού και προεκλογικά είχε αρχίσει έναν διμέτωπο αγώνα ο οποίος τελικά ευνόησε αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη και φαίνεται να μη μαθαίνει από αυτά τα πολιτικά του λάθη. Θεωρώ ότι με τα κόμματα του προοδευτικού χώρου θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα και είναι και ένα ζητούμενο.

Μου προξένησε εντύπωση ότι ζητεί το Πόθεν Έσχες του Στ. Κασσελάκη και συγχρόνως ζητάει και στοιχεία της δανειακής σύμβασης ένα κόμμα το οποίο έχει ευθύνη, αν μη τι άλλο, για τη χρεοκοπία της χώρας μας εις διπλούν αλλά κυρίως για τη χρεοκοπία του ίδιου του κόμματός του.

Ερωτηθείς αν αλλάζει το DNA του κόμματος με τις προτάσεις για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών και στροφή του προς την Κεντροαριστερά: Το DNA του κόμματος έχει χαραχτεί από το τελευταίο συνέδριο με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, όπου εκεί είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα του προοδευτικού χώρου, το οποίο εκκινεί από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φτάνει αυτό το δημοκρατικό τόξο μέχρι και τις παρυφές του προοδευτικού Κέντρου, δηλαδή την Κεντροαριστερά, άρα νομίζω ότι αυτή η συζήτηση έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά προφανώς και ενόψει του συνεδρίου και βάζει στη δημόσια σφαίρα για το πού θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν πολλές απόψεις ενδιαφέρουσες, εγώ τις ακούω και νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο πολιτικής ανάλυσης στο συνέδριο για τον χώρο.