Την αισιοδοξία του ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα ψηφιστεί από τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η πολιτική μου αίσθηση είναι ότι το νομοσχέδιο θα περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Τόνισε πως «δεν διακυβεύεται η πορεία της κυβέρνησης» αν κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Ο Σκέρτσος αναλαμβάνει το "μασάζ" στους διαφωνούντες της ΝΔ - Δευτέρα και Τρίτη συναντήσεις με βουλευτές


Παύλος Μαρινάκης: Οι υπουργοί που συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση

Ερωτηθείς αν ένας υπουργός που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο θα συνεχίσει να μένει στην κυβέρνηση, απάντησε πως ήταν σαφής η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, οι υπουργοί συμμετέχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο και έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση από αυτές τις αποφάσεις.

Διεμήνυσε, τέλος, πως ο πρωθυπουργός αξιολογεί καθημερινά τις ατομικές συμπεριφορές και κρίνει και στην πορεία και την απόδοση ενός υπουργού.

Παύλος Μαρινάκης: Καλοδεχούμενη η βασική διατύπωση περί ψήφου από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε σημαντική και τη διατύπωση χθες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη«Παρά τις επιμέρους διατυπώσεις οι οποίες ήταν εκτός πραγματικότητας», όπως ανέφερε ο κύριος Μαρινάκης. Πάντως, είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η βασική διατύπωση περί ψήφου από τον Στέφανο Κασσελάκη.