Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον διασπαστεί, ενιαία παραμένει η παράταξη “Μέτωπο”, τόσο στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) όσο και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Προφανώς μένει ενιαίο το “Μέτωπο”, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ικανό αριθμό συνδικαλιστικών στελεχών στο χώρο της Υγείας.

*Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Τα Κείμενα Θέσεων για το συνέδριο ψηφίζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή - Η συζήτηση για τους Ευρωσοσιαλιστές

Μόνον έτσι εξηγείται το σημερινό σχόλιο στην ιστοσελίδα του “Μετώπου”, το ygeianet.gr, σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Διαβάζουμε:

“Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το σχέδιο προγραμματικών θέσεων εν όψει του Συνεδρίου, το οποίο απαριθμεί 31 σελίδες (κλικ εδώ στην ιστοσελίδα της ΑΥΓΗΣ).

Αναζητήσαμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και το μόνο που βρήκαμε ήταν οι παρακάτω γραμμές:

«Η οικοδόμηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, που χρηματοδοτείται και στελεχώνεται επαρκώς, που λειτουργεί με όρους διαφάνειας και υπέρ της ανεμπόδιστης πρόσβασης όλων στα δημόσια αγαθά της Υγείας και της Παιδείας, είναι προϋπόθεση για την ατομική και οικονομική ανάπτυξη αλλά και τη συλλογική ευημερία. Το δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι λειτουργοί του πρέπει να υποστηριχθούν έμπρακτα».

Προκαλεί θλίψη. Σ’ ένα στοιχειώδες δικαίωμα, όπως αυτό της υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αφιερώνει μόλις 4 γραμμές, με ανάλυση που μπορεί να υιοθετηθεί ακόμη και από τη ΝΔ!
Φαίνεται πως το μόνο αντικείμενο στο οποίο περιδινείται το κόμμα είναι αυτό του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, με ή άνευ παρένθετης μητέρας, και η συνακόλουθη αντιπαλότητα Πολάκη-Κασσελάκη.

Εύλογα διερωτόμαστε: Οι εναπομείναντες στο ΣΥΡΙΖΑ γιατροί, νοσηλευτές και υγειονομικοί δεν έχουν πλέον καμία παρέμβαση στα τεκταινόμενα;”.