Με προσεκτικό τρόπο και συνάμα με απόλυτη σαφήνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την άποψή της για τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφος για ανταλλαγή ευχών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ρωτήθηκε σχετικά και έδωσε την εξής απάντηση: «Η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά. Σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα, ειδικά σε ότι αφορά στα παιδιά». Υπενθύμισε ότι τα προαναφερθέντα αποτελούν διαχρονικές θέσεις της και σημείωσε με νόημα πως η ίδια, για να στείλει τα μηνύματα της ισότητας, έχει προχωρήσει σε συμβολικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα να ακούσει τα κάλαντα από παιδιά της LGBT κοινότητας. Σε κάθε περίπτωση, εκτίμησε πως οι συζητήσεις αυτές ανοίγουν γιατί έρχονται από τα κάτω, δηλαδή από την ίδια την κοινωνία, προσθέτοντας πως είναι θετικό πως γίνεται δημόσιος διάλογος και ακούγονται οι απόψεις.

Διαβάστε επίσης: Γάμος ομοφύλων ζευγαριών: Το νομοσχέδιο θα έχει τη νομική σφραγίδα δύο κορυφαίων πανεπιστημιακών της χώρας - Ποιες είναι οι κυρίες Φουντεδάκη και Παπαδοπούλου

Στην χαλαρή συζήτηση μεταξύ τυρού και αχλαδιού, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι μέσα στο έτος ετοιμάζει δυο μεγάλα ταξίδια, το ένα στην Αυστραλία και το άλλο στην Νότια Αμερική, συγκεκριμένα στην Χιλή. Σε περιοχές δηλαδή που υπάρχει ακόμα έντονο το ελληνικό στοιχείο και έχει δεχτεί τις αντίστοιχες προσκλήσεις. Σε ότι αφορά στην πρόσκληση που έλαβε από τον κύριο Ερντογάν για να επισκεφτεί την Τουρκία, σημείωσε πως δεν έχει γίνει προετοιμασία για ένα τέτοιο ταξίδι και ότι σίγουρα θα προηγηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα.   

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες της ξενάγησαν τους δημοσιογράφους στο μουσείο που έχει δημιουργηθεί εντός του Προεδρικού Μεγάρου από δώρα που λαμβάνει η Προεδρία είτε στις συναντήσεις που κάνει με ξένους ηγέτες, είτε στις επαφές με πρόσωπα, φορείς κλπ από όλη την Ελλάδα.