«Όταν ανήκεις σε μια ομάδα, καλό είναι να συντάσσεσαι», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η υφυπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Ακόμη, η Ζέττα Μακρή είπε πως το «φροντιστήριο» στους βουλευτές της ΝΔ στην Πειραιώς, εν αναμονή του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ελάχιστα θα της προσφέρει.

Διαβάστε ακόμα: Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: ''Η στάση του καθενός θα αξιολογηθεί για συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα'', το μήνυμα από Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ

Σχετικά με τη μεγάλη έρευνα που διεξάγει ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90,1 για το υψηλό κόστος των ενοικίων, ανέφερε πως δήμοι νησιών επισκεύασαν παλιά κτίρια και τα διέθεσαν σε εκπαιδευτικούς.

Σε ό,τι αφορά τους φοιτητές, απάντησε πως διατίθενται 700 εκατομμύρια για την ανέγερση φοιτητικών εστιών.



Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζέττας Μακρή στα Παραπολιτικά 90,1:

Με αφορμή την μεγάλη έρευνα των Παραπολιτικών 90,1 για το μεγάλο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας των εκπαιδευτικών και των φοιτητών:

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Για τη στέγαση των εκπαιδευτικών υπάρχουν πάρα πολλοί δήμοι που πήραν πρωτοβουλία όπως ο δήμος Μυκόνου, ο δήμος Ύδρας οι οποίοι παλιά κτήρια που ανήκαν στους δήμους τα επισκεύασαν και τα έκαναν καταλύματα όχι μόνο για εκπαιδευτικούς αλλά και για γιατρούς. Θυμάμαι ότι ήμουν στο υπ. Υγείας με τον κ. Γεωργιάδη είχαμε κάνει συμφωνίες με δήμους οι οποίοι έδιναν καταλύματα, υπάρχει και το πρόγραμμα της στέγης. Αυτές οι συμφωνίες σε κάποιο βαθμό τηρούνται, θέλω να πω ότι δεν παραγνωρίζω το πρόβλημα και την ανάγκη η οποία υπάρχει, να υπάρχει μια κεντρική κατεύθυνση και ρύθμιση, σας είπα κάποιες πρωτοβουλίες που έχει πάρει το κράτος αυτές όμως δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα...Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα

Για τη στέγαση των φοιτητών:

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Ήδη 700 εκατομμύρια έχουν δεσμευτεί και διατίθενται για την ανέγερση φοιτητικών εστιών σύγχρονων και καλών. Φοιτητικών εστιών που δεν θα τελούν υπό κατάληψη.

ΔΗΜ: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Στη Θεσσαλονίκη όχι, οπουδήποτε οι πρυτανικές αρχές μα ζήτησαν και μας υπέδειξαν ότι υπάρχει ανάγκη. Είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που δεν θα λύσει το πρόβλημα ούτε αυτή τη σχολική χρονιά ούτε την επόμενη

ΔΗΜ: Τι ορίζοντα έχει αυτό το πρόγραμμα

Ζ.ΜΑΚΡΗ: Τάχιστο.