Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να ενταχθούν τα αλβανικά ως επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, θέτοντας ως παράμετρο να γίνει το αντίστροφο στα σχολεία της Αλβανίας, σχολιάζει η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της.

«Την ώρα που ελληνικά σχολεία κλείνουν σε ολόκληρη την υφήλιο παρά τις παρακλήσεις και την αγωνία των Ελλήνων ομογενών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εισηγείται την διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας στην Ελλάδα! Πρώτα με την Τουρκία, τώρα με την Αλβανία, καλύτερα ας επιστρέψει ο άνθρωπος στην Αμερική διότι έτσι όπως πάει θα ζητήσει και την κατάργηση των ελληνικών από τα ελληνικά σχολεία …», σημειώνει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έγινε στην συνάντηση του με εκπροσώπους της Αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17/01) στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. «Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Όπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.