Να δούμε τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα τοποθετηθούμε κοινοβουλευτικά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, απάντησε «ε όχι και δημοψήφισμα».


Η συνέντευξη του Δημήτρη Μαρκόπουλου στα Παραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Δημήτρης Μαρκόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Ερωτηθείς αν διαφωτίστηκε από το «φροντιστήριο» της ΝΔ προς τους βουλευτές της για το θέμα του γάμου των ομοφύλων, απάντησε: «Κάποια πράγματα τα ακούσαμε και τα επεξεργαζόμαστε από εκεί και πέρα δεν θα προχωρήσω σε καμία τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το τι θα ψηφίσω. Ας δούμε το νομοσχέδιο ολοκληρωμένο, ας δούμε τις λεπτομέρειές του και κατόπιν θα τοποθετηθούμε κοινοβουλευτικά».

«Την απόφασή μου την έχω πάρει, έχω επεξεργαστεί τα δεδομένα από εκεί και πέρα θέλω να δω και το νομοσχέδιο μη τυχόν και κάτι έχει ξεφύγει και θα τοποθετηθώ για της ψήφου μου ή δια της απουσίας μου», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα, είπε: «Ε όχι και δημοψήφισμα! Εγώ θεωρώ ότι αυτό το θέμα το παρανεβάσαμε, δεν λέω ότι δεν είναι σημαντικά τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας, αλλά αν δούμε τα στατιστικά για 100 και 200 σύμφωνα συμβίωσης το χρόνο και πόσοι γάμοι να γίνουν, πόσες τεκνοθεσίες σαν να το έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ, ο κόσμος έχει άλλα προβλήματα».

Διαβάστε εδώ: Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια