«Δεν υπάρχει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου για τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά υπήρξε μικρή αναβολή στο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της ασθένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι, εκτός απροόπτου, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα συνεδριάσει την Τετάρτη, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και ακολούθως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα, πριν εισαχθεί στην Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση, κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι είναι αντιληπτές οι αντιδράσεις από πλευράς της Εκκλησίας, σημείωσε ωστόσο για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί, όπως είπε, «για το καλό όλων».


Δημήτρης Τσιόδρας: Υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να επεκταθεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές

Για το άλλο μεγάλο θέμα για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις, για την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές, ο Δημήτρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι υπήρχε η τεχνική δυνατότητα να επεκταθεί η επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές και έτσι ελήφθη η απόφαση να κατατεθεί η τροπολογία, αντί να έρθει σε δύο μήνες, όπως σημείωσε, νέα νομοθετική διάταξη με παρεμφερές περιεχόμενο με αυτό που συζητείται ήδη στην Ολομέλεια της Βουλής.