Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνεπείς των πράξεων του Παύλου Πολάκη και των υβριστικών εκφράσεων που εξαπολύει εναντίων δημοσιογράφων και γελοιογράφων.

Για την ακρίβεια η Κουμουνδούρου βρίσκεται και πάλι στο ίδιο έργο θεατής, αφού παρά τις οποίες υποδείξεις που του έχουν γίνει κατ’ επανάληψη, ο «αψύς Σφακιανός» δεν σταματά να απαντά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε όποιον κάνει το λάθος και ασχοληθεί μαζί του.


Η επίθεση Πολάκη στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή: «Βοθρολύματα»


Το παράδοξο είναι ότι αυτή την φορά ενοχλήθηκε από τους συντρόφους του που έσπευσαν να καταδικάσουν την τελευταία του ανάρτηση εναντίον του σκιτσογράφου της «Καθημερινής», Ηλία Μάκρη, ο οποίος τον παρουσίασε με σκύλο που συνομιλεί με την γνωστή Φάρλη, τον σκύλο του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι διαμαρτυρήθηκε αρμοδίως χωρίς, ωστόσο, η διαμαρτυρία του να βρει ανταπόκριση. Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του έκανε λόγο για «βοθρολύματα της γελοιογραφίας», ενώ ανέφερε ότι «μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα».


Το σκίτσο που προκάλεσε την επίθεση από τον Παύλο Πολάκη


Καταδικάζει τον Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την στάση Πολάκη, επιτέθηκε ωστόσο και εναντίον της κυβέρνησης, η οποία όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να εκμεταλλευθεί το θέμα.

«Επ' ουδενί εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις, ακόμη κι αν έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου», ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ωστόσο ότι: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως «εγκληματική οργάνωση» δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ-Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου».


«Κατάπτυση πρακτική» 

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είχε κάνει λόγο για «κατάπτυση πρακτική» και είχε στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο θέμα είχε παρέμβει και ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνοντας επίθεση στον Παύλο Πολάκη για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του σκιτσογράφου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει. Πιο συγκεκριμμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε σχόλιό του στο Χ (πρώην Twitter): «Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του θα μπορούσε ακόμα και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τι πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».