"Η ΝΔ θέλει να εργαλειοποιήσει το θέμα της επιστολικής ψήφου", είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κος Νίκος Παππάς, μιλώντας στα "Παραπολιτικά 90.1 fm" και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη. Σημείωσε επίσης πως γίνεται ένα "πάρα πολύ άγαρμπο παιχνίδι εντυπώσεων", ενώ αναφέρει πως η Νίκη Κεραμέως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης "έχουν αρνηθεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι" στους Έλληνες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παππάς τόνισε:

Με αφορμή την τροπολογία της κας Κεραμέως για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε τη συναίνεση, δεν ήθελε να βρεθεί λύση. Δεν θέλει να έχουν δικαίωμα εκλογής οι ομογενείς μας. Είχε δεσμευτεί ότι δεν θα φέρει τίποτα καινούργιο σε σχέση με αυτό στο νομοσχέδιο και συμπεριφέρεται ως κακομαθημένο παιδί.

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Η ΝΔ έχει αρνηθεί στους Έλληνες του εξωτερικού το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, υπάρχουν λύσεις τις οποίες αρνείται και βεβαίως ότι η ΝΔ θέλει και αυτό το θέμα να το εργαλειοποιήσει.

Ν.ΠΑΠΠΑΣ: Είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων το οποίο είναι πάρα πολύ άγαρμπο, εξέθεσε τη ΝΔ, εκθέτει την ήδη εκτεθειμένη κα Κεραμέως η οποία δεν έχει απολύτως καμία δικαιολογία η οποία ήθελε να πασάρει ότι έχει γίνει διάλογος και προετοιμασία για αυτό το θέμα ενώ δεν έγινε. Συζητούσαμε συστηματικά για τις ευρωεκλογές, αποδείχτηκε ότι τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να συζητήσουν την πέταξε αυτή την ευκαιρία στον κάλαθο των αχρήστων και με αυτή τη φθηνή κίνηση την οποία κάνανε θα το μάθει και όλη η ομογένεια. Θα εκπλαγούν από τις αντιδράσεις διότι και εμείς μιλάμε με την ομογένεια και ξέρουμε ότι η ομογένεια διεκδικεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και το δικαίωμα αυτό η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισαν να τους το στερήσει.