Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είπε: «Εγώ είχα μια βασική αγωνία, η οποία διαλύθηκε αμέσως με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Η αγωνία που είχα ήταν μήπως υπάρχει πρόθεση παρεμβάσεως στη βιολογική έννοια της πυρηνικής παραδοσιακής οικογένειας με χρήση γενετικού υλικού, με παρένθετες μητέρες κ.ο.κ. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι μέσα στις σκέψεις του, δεν συζητείται καν, δεν είχα κανένα λόγο να μην το ψηφίσω και να θεωρήσω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει κάτι τέτοιο το οποίο εκτός της κοινωνικής σημασίας είναι και ένα στοιχείο απαραίτητο εξευρωπαϊσμού, εκσυγχρονισμού δηλαδή και προσομοιώσεως του δικού μας αστικού και οικογενειακού δικαίου με αυτά τα οποία ισχύουν στο κέντρο της Ευρώπης».

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Μαύρος: Ο Σαμαράς με τις ενστάσεις του προσφέρει ύψιστο έργο στη ΝΔ

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι από τη στιγμή που κάποιος υπουργός διαφωνεί και απόσχει από την ψηφοφορία θα πρέπει να παραιτηθεί, απάντησε: «Ο υπουργός διορίζεται από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός όταν έχει διαφωνίες τις συζητά με τον πρωθυπουργό και κάνει αυτό το οποίο του λέει ο πρωθυπουργός».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε: «Δεν είναι σωστό και δεν μου πέφτει εμένα λόγος ούτε και κανενός άλλου βουλευτού να σχολιάζει τη συμπεριφορά ενός τέως πρωθυπουργού. Είναι υπεράνω κριτικής ένας τέως πρωθυπουργός».


O Δημήτρης Βαρτζόπουλος  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα "Εκείνη και εγώ " 24-01-2024