«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φέρνει ισότητα και δικαιοσύνη και μειώνει ανισότητες και άλλα αδιέξοδα», δήλωσε η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Ζέφη Δημαδάμα στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

«Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια δυνατότητα οι βουλευτές να έχουν ψήφο κατά συνείδηση», συνέχισε η Ζέφη Δημαδάμα. Τόνισε πως πιστεύει στο νομοσχέδιο και θα το στηρίξει, ενώ είπε πως σε
διαφορετική περίπτωση δεν θα παρέμενε σε ένα υπουργείο.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μεγάλη σελίδα για τη χώρα που φέρνει ισότητα και δικαιοσύνη και μειώνει ανισότητες και άλλα αδιέξοδα. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το βάζουμε στην ομπρέλα των κομματικών αντιπαραθέσεων. Δεν υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις. Όλοι όσοι θεωρούν ότι είναι προοδευτικοί θα ήταν αυτονόητο να υποστηρίζουν πολύ σθεναρά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

 


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ζέφης Δημαδάμα στα Παρπαολιτικά 90,1

Η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, κα Ζέφη Δημαδάμα, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη σελίδα που ανοίγει για τη χώρα, μια πολύ μεγάλη αλλαγή οποία φέρνει ισότητα και δικαιοσύνη, μειώνει ανισότητες και άρει αδιέξοδα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει δείξει ότι και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έμφυλη ισότητα, που αποτελεί μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα έχει πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα του και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε γιατί δεν είναι αυτονόητο.

Είμαι πολύ χαρούμενη που ομόφυλα ζευγάρια με παιδιά απέκτησαν φωνή γιατί μέχρι τώρα ήταν αόρατοι οι άνθρωποι αυτοί.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να το βάζουμε στην ομπρέλα των κομματικών αντιπαραθέσεων. Δεν υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις. Όλοι όσοι θεωρούν ότι είναι προοδευτικοί θα ήταν αυτονόητο να υποστηρίζουν πολύ σθεναρά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.