Βασικό κορμό της προοδευτικής παράταξης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου. Ειδικότερα η κ. Σβίγκου ανέφερε: «Προοπτική ανατροπής της κυβέρνησης θα δοθεί από έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο στους πολίτες», ανέφερε η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, σε παρέμβασή της στο KONTRA 24 και πρόσθεσε ότι «το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ένα συνέδριο ανανέωσης, ανασυγκρότησης, για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βασικό κορμό της προοδευτικής παράταξης».

Σχετικά με την ακρίβεια, που μαστίζει τα νοικοκυριά, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε ότι «η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και τα καρτέλ, αλλά και να φορολογήσει τα υπερκέρδη τα οποία έχουν σωρευθεί σε συγκεκριμένες εταιρείες». Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «τις επόμενες μέρες ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια για την ακρίβεια όπου θα παρουσιάσει συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις, τόσο για τη μείωση των τιμών, όσο και για την ενίσχυση των εισοδημάτων». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για διπλασιασμό των μισθών των υγειονομικών, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη στην οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν πραγματικές αυξήσεις από το 2010, και οι αυξήσεις που δίνονται, να είναι κάτω από τον πληθωρισμό».

Ράνια Σβίγκου για αναποφάσιστους

Αναφερόμενη στο μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, σχολίασε ότι «ο κόσμος περιμένει από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τι κινήσεις θα κάνει το επόμενο διάστημα». Σχετικά με τις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα για όλες τις ευρωπαϊκές, προοδευτικές δυνάμεις, είναι πώς θ' ανακόψουν την άνοδο της Ακροδεξιάς, η οποία τρέφεται από τις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές πολιτικές τις οποίες έχουν προωθήσει οι συντηρητικές δυνάμεις, αλλά και από την ενσωμάτωση της ακροδεξιάς ατζέντας, από κυβερνήσεις της Δεξιάς

Απαντώντας σχετικά με τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ευρωβουλή, η γραμματέας του κόμματος αναφέρθηκε στον Κώστα Αρβανίτη και την Έλενα Κουντουρά, τονίζοντας ότι «κοσμούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ευρωομάδα της Αριστεράς, και δίνουν μάχες και για τα θέματα της χώρας μας». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας «όπου θα μπορούν νέα πρόσωπα, να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για να είναι οι υποψήφιοι», υπογραμμίζοντας ότι «θα είναι μια ανοιχτή διαδικασία, με προκριματικές εκλογές, όπου όλα τα μέλη μας θα μπορούν να ψηφίσουν για τις υποψηφιότητες».