Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η ένσταση που είχε υποβάλει κατά του κύρους των Δημοτικών εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα ο Γιάννης Βούρος.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Βούρος ηττήθηκε απι τον Γιάννη Τομπούλογλου οποίος και αναδείχθηκε Δήμαρχος με διαφορά 90 ψήφων στον Β' γύρο των Δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Nέα Φιλαδέλφεια: Ο ανεπαρκής ρόλος του Βούρου στην ανέγερση του γηπέδου


Η νίκη του Γιάννη Τομπούλογλου ήταν ιδιαίτερης σημασίας διότι εθεωρείτο outsider απο τις στοιχηματικές εταιρείες, κάτι που διαψεύσθηκε όμως στην κάλπη. Η ήττα του Γιάννη Βούρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα διότι ως γνωστόν είχε προβληθεί κατά κόρον ο ρόλος του στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι γνωρίζοντες όμως καλά το παρασκήνιο ισχυρίζονται ότι τελικά ο ρόλος του στην ανέγερση του γηπέδου τελικά ήταν ανεπαρκής και δημιούργησε περισσότερα προβλήματα απ ότι θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα ο Γιάννης Τομπούλογλου αν και τοπικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (πρόεδρος της Τοπικής της Οργάνωσης μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του τον Αύγουστο του 2023), κατόρθωσε να ηγηθεί ενός ευρύτατου δημοκρατικού ψηφοδελτίου, που περιλάμβανε στελέχη από την κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, έως ακόμη και την παραδοσιακή αριστερά (ΚΚΕ), αποκλείοντας όμως στοιχεία συμπαθούντων την ακροδεξιά, που στεγάστηκαν τόσο στον συνδυασμό Βούρου αλλά και σε άλλο τοπικό ψηφοδέλτιο, δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

Χτες, με την απόφαση του το Δικαστήριο έκλεισε οριστικά την εκκρεμότητα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς Βούρου, αποδέχομενο την αρχική διαφορά των 90 ψήφων υπέρ Τομπούλογλου, που προέκυψε στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.

H απόφαση