Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας μίλησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Ανγνωστοπούλου στα Παραπολιτικά 90,1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Αρχικά, η  βουλευτής της Νέας Αριστεράς αναφέρθηκε στους αγρότες και τη σημαντικότητα των αιτημάτων τους, λέγοντας ότι «επιδοτήσεις που θα έπρεπε να έχουν δοθεί μετά την καταστροφική επέλαση του Daniel δεν έχουν δοθεί. Οι άνθρωποι αυτοί κυρίως στη Θεσσαλία ζουν σε καθεστώς με χιλιάδες στρέμματα μη καλλιεργήσιμα και οι ίδιοι οι αγρότες χωρίς τις επιδοτήσεις που θα έπρεπε να έχουν πάρει. Επίσης έχουν αιτήματα πολύ σημαντικά, με πρώτο και κυριότερο το κόστος παραγωγής».

Στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που ακολουθούν τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε στα Παραπολιτικά ότι «υπάρχουν τα ειδικά, τα εθνικά θέματα που είναι το θέμα των επιδοτήσεων από τις τελευταίες καταστροφές και είναι κατεπείγον αυτό το ζήτημα, το κόστος παραγωγής και βέβαια έρχεται μετά το γενικότερο της νέας ΚΑΠ. Πόσο διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση, πόσο έχουν γίνει συμμαχίες μέσα στην Ε.Ε. των χωρών που πλήττονται από τη νέα ΚΑΠ, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα; Οι εθνικές κυβερνήσεις σύμφωνα με τα δικά τους προβλήματα και ιδιαιτερότητες στον αγροτικό τομέα πρέπει να δώσουν τις μάχες και τις συμμαχίες που χρειάζεται να κάνουν στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια, η Σία Αναγνωστοπούλου ερωτηθείσα αν η Νέα Αριστερά ενθαρρύνει τις αγροτικές κινητοποιήσεις απάντησε ότι «αυτό το ερώτημα δεν πρέπει να τίθεται στα κόμματα. Αποφασίζουν οι αγρότες ή οποιοδήποτε τμήμα της κοινωνικής ζωής ποιους αγώνες θα κάνει και πώς θα τους κάνει για να μπορέσει να πιέσει. Οι κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις, οι διαμαρτυρίες στους δρόμους είναι τα μέσα που έχει στη δημοκρατία ο οποιοσδήποτε πολίτης όταν συγκεντρώνεται συλλογικά με τα όργανα εκπροσώπησής του για να πολεμήσει για τις διεκδικήσεις του. Οπότε αυτό δεν είναι αν εγώ το θεωρώ καλό ή όχι, είναι μια νόμιμη και δημοκρατικά αποδεκτή κινητοποίηση» και προσέθεσε:

«Το γενικό συμφέρον που είναι να έχουμε όλοι και αγροτική παραγωγή και καλές τιμές, αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι οι αγρότες, αυτοί οι οποίοι δίνουν την αγροτική παραγωγή έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να διεκδικήσουν αυτό και να πιέσουν με τον τρόπο που θεωρούν ο καλύτερος. Τα άλλα όλα ότι εγώ θέλω να πάω στη δουλειά μου και όλα αυτά είναι γνωστά από την αποικιοκρατία. Διαίρει και βασίλευε».

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, δήλωσε ότι η Νέα Αριστερά έχει ζητήσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να συνεδριάσει άμεσα και να ενημερωθούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε μπει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα σπιράλ εξοπλισμών, είμαστε εναντίον του σπιράλ εξοπλισμών με όλους τους τρόπους».