Η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑΣτέφανου Κασσελάκη, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί από τον Νίκο Δένδια για την αγορά των F-35 αλλά και για τη δωρεάν παραχώρηση αμερικανικών όπλων στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, επιβεβαιώνει την αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων, με πρώτα αυτά που αφορούν τα εθνικά και την Άμυνα της χώρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία Κασσελάκη παίρνει πλέον οριστικά αποστάσεις από μια ρητορική που χαρακτήρισε επί δεκαετίες τη μεταπολιτευτική ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά και αυτό εκφράστηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε ακόμα: Στο Πεντάγωνο ο Στέφανος Κασσελάκης για να ενημερωθεί από τον Νίκο Δένδια


Στέφανος Κασσελάκης: «Ειλικρινής» ενημέρωση γύρω από το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα

Δύο φορές ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για την «ειλικρινή» ενημέρωση γύρω από το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αργότερα στις δηλώσεις που έκανε έκοψε τις γέφυρες με μια αριστερίστικη αντίληψη η οποία χαρακτήριζε αυτό το τμήμα της Αριστεράς και εν πολλοίς δαιμονοποιούσε ό,τι εντέλει αφορά την ισχυροποίηση και τη θωράκιση της χώρας από εξωτερικές απειλές.

«Για εμάς τα εθνικά θέματα και η Άμυνα της χώρας δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας. Είναι ζήτημα ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας, του κάθε Έλληνα και έτσι το αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος από τη συνάντηση και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά τα εξοπλιστικά, είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε ποια συμφωνία θα έχει η Ελλάδα. Αναδείξαμε τα ζητήματα για την αμοιβή των στρατιωτικών και τον οικογενειακό τους σχεδιασμό, που έχουν μείνει πίσω, και συγχρόνως ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των αμυντικών υποδομών της χώρας».
4123163
4123158
4123156
4123148

«Κατά τη συνάντησή μας ανέφερα στον κύριο Κασσελάκη ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον θυρεό του υπουργείου.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δημήτριο Χούπη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Αντώνιος Οικονόμου, και αρμόδιοι επιτελείς.