“Οι πολίτες να αποκτήσουν στην συλλογική τους συνείδηση ότι υπάρχει μια εναλλακτική δύναμη στη χώρα”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Γιατί µε ξύπνησες πρωί;» με τους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη.

Μιλώντας για τις Ευρωεκλογές ανέφερε “εάν με ρωτούσατε αν θα προτιμούσα να είμαι δεύτερη με 13% ή τρίτη με 22% θα προτιμούσα να είμαι τρίτη”.

Κληθείσα να σχολιάσει την ένταξη της κας Χριστοφιλοπουλου στη ΝΔ και τις διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: “Η κα Χριστοφιλοπούλου είχε δηλώσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι ανήκει στη ΝΔ, ότι ψηφίζει ΝΔ δεν θα έλεγα ότι είναι μια απώλεια διότι είχε προσχωρήσει.

Για τις διαρροές

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Όταν λέμε διαρροές ενδεχομένως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία και οι υπόλοιποι έρχονται και δηλώνουν την προσχώρησή τους σε αυτή την κοίτη, δεν πρόκειται περί αυτού πρόκειται περί προσφοράς θέσεων. Εγώ δεν ξέρω κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ το οποίο να δηλώνει ότι εγώ είμαι σύμφωνος με το πρόγραμμα της ΝΔ, είμαι σύμφωνη με την ατζέντα της κυβέρνησης και θέλω να κάνω μια δημόσια δήλωση ότι την στηρίζω. Θα δείτε ότι όλοι οι οποίοι έχουν ενταχθεί στη ΝΔ είναι σήμερα υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς υπάρχει μια «αντιπαροχή».

Αναφορικά με τη μεγάλη προσχώρηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον κρατικό μηχανισμό της κυβέρνησης της ΝΔ

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Αν δείτε στους Γενικούς Γραμματείς και στους Διοικητές Οργανισμών είναι ακόμα μεγαλύτερη η αναλογία αυτό κατά την άποψή μου έχει δύο αναγνώσεις· η μια είναι ότι εδώ έχεις έναν μηχανισμό ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αξιώματα και η δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με τη δεξαμενή τη στελεχιακή του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι εξαιρετικά πλούσια και εξαιρετικά αξιόλογη και η ΝΔ αντίστοιχα έχει ένδεια με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε στελέχη από την δική μας πολιτική δεξαμενή οι οποίοι γνωρίζοντας τα δημοσκοπικά δεδομένα του κόμματος τα οποία είναι τέτοια που δεν παραπέμπουν σε οιαδήποτε κυβερνητική ή κρατική αξιοποίηση και έτσι αποδέχονται τις προτάσεις αυτές.

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Έχει βυσσοδομήσει το πολιτικό σύστημα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και αυτό έχει πολλές αναγνώσεις.

Ερωτηθείσα ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Μ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ: Ο στόχος είναι σύντομα οι πολίτες να αποκτήσουν στην συλλογική τους συνείδηση την αίσθηση ότι υπάρχει μια εναλλακτική δύναμη στη χώρα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή με ρωτούσατε αν θα προτιμούσα να είμαι δεύτερη με 13% ή τρίτη με 22% θα προτιμούσα να είμαι τρίτη. Δεν έχει κανένα νόημα κατά την άποψή μου να βάζεις πήχη και να βάζεις αριθμητικά όρια, έχει νόημα όμως να αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή η πολιτική ηγεμονία που καταγράφεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις είναι πρόβλημα όχι για το ΠΑΣΟΚ, είναι πρόβλημα για τη λειτουργία της δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να το ανατρέψει.