«Δεν θεωρώ ότι έχουμε πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, μπορούμε και πολύ καλύτερα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης, στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να εκπονήσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Θεωρώ ότι έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ακόμη.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Σαρακιώτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς αν θα υπερψηφίσουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο:

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Εμείς ήμασταν αυτοί που το 2015 δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος και φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, εν συνεχεία προχωρήσαμε στο νομοσχέδιο του 2018 για το ζήτημα της αναδοχής, ήταν στο προεκλογικό μας πρόγραμμα άρα μιλάμε για συνέπεια και συνέχεια στις πολιτικές μας. Ασυνέπεια υπάρχει σε άλλους χώρους.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παππά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να εκπονήσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης:

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Δεν θεωρώ ότι έχουμε πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων μας, μπορούμε και πολύ καλύτερα. Θεωρώ ότι έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφορικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες:

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: Βιώνουμε σήμερα κάτι πρωτοφανές να είναι το αγροτικό τιμολόγιο πάνω από το οικιακό, εμείς στο συγκεκριμένο ζήτημα μιλάμε για πλαφόν 7 λεπτά την κιλοβατώρα προκειμένου να είναι τουλάχιστον χαμηλότερο από το οικιακό. Ένα πλαφόν στα 7 λεπτά θα βοηθούσε τον πρωτογενή τομέα όπως και το ζήτημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ

ΔΗΜ: Πόσο κοστίζουν αυτές οι προτάσεις;

Γ.ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ: 188 εκατομμύρια ευρώ είναι το συγκεκριμένο.