Την ώρα που η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, βρίσκεται σε εξέλιξη, στην επιφάνεια έρχεται η σύγκρουση του προέδρου με τον Παύλο Πολάκη, του οποίου η απουσία είναι κάτι παραπάνω από ‘’ηχηρή’’.

Ενδεικτικό της σύγκρουσης αυτής είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες λογόφεραν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του προεδρείου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη (31/1/2024) ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης, είχαν σοβαρό λεκτικό επεισόδιο.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον βουλευτή Χανίων: ‘’Παύλο, αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του Παύλου Πολάκη, ο οποίος προσήλθε λίγη ώρα αργότερα. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, έπειτα από ερώτηση για την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε χαρακτηριστικά, σε έντονο ύφος: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;».

«Μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό το πράγμα; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή;» συνέχισε, για να προσθέσει: «Θα του 'ρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να το διαψεύδουμε» συνέχισε, επιλέγοντας να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για σειρά ζητημάτων του τομέα Υγείας, αλλά και για τα τουρκικά F-16.

Ολοκληρώνοντας, δε, τις δηλώσεις του και πηγαίνοντας στο εσωτερικό των γραφείων, επέστρεψε για λίγο πίσω στους δημοσιογράφους, ζητώντας τους να παίξουν όλο το βίντεο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άφιξη τους στην Κουμουνδούρου για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας:

ragkousis
famelos-tzakri
temponeras
gerobasili-giorgos-tsipras
nikos-pappas

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διαψεύσουν την ρήξη μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Παύλου Πολάκη – Το χρονικό της κόντρας

Η συνεδρίαση αφορούσε τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου και τη στάση του κόμματος στα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πηγές ωστόσο της Κουμουνδούρου επισήμως διαψεύδουν το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την προηγούμενη κόντρα ανάμεσα στους δύο με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου επέλεξαν την οδό του «σασμού», προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή μια ρήξη στον ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου.

Μετά από μια επεισοδιακή τότε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που επισκιάστηκε από τη διαφωνία του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη απέναντι στην κομματική γραμμή και στην συνέχεια την απειλή διαγραφής του να αιωρείται στον αέρα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε κατά τη δευτερολογία του πως «αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», αναγνωρίζοντας εμμέσως την προσωπική συμβολή του Βουλευτή Χανίων στην επικράτησή του κατά την εσωκομματική κούρσα. Και αυτό, γιατί εκτός από την είσοδό του στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο κ. Πολάκης συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, πλαισιώνοντας εξαρχής την υποψηφιότητά του, αλλά κυρίως συστήνοντας στην μάζα των φανατικών οπαδών του εντός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το πρόσωπο του σημερινού Προέδρου του κόμματος, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.