Στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί δίημερη επίσκεψη εργασίας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης. ο οποίος συνοδεύεται από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, καθώς και θεσμικούς παράγοντες.

Το θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επαναβεβαιώθηκε στην 6η συνεδρίαση της μικτής οικονομικής επιτροπής Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τη συμπροεδρία του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του υφυπουργού Εμπορίου της Τουρκίας, Μουσταφά Τουζτζού.

Οι δύο υφυπουργοί είχαν αρχικά μακρά κατ’ ιδίαν συνάντηση, ακολούθησε η συνεδρίαση της μεικτής επιτροπής και στη συνέχεια υπέγραψαν το τελικό κείμενο.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ ο Έλληνας υφυπουργός επεσήμανε τη θετική πορεία των ελληνοτουρκικών οικονομικών σχέσεων και ιδιαίτερα τη θετική ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς για τη γρήγορη βίζα στα ελληνικά νησιά.

Επίσης, ο κ. Φραγκογιάννης απευθύνθηκε με ομιλία του στους συμμετέχοντες στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.

Στο περιθώριο των επαφών του ο κ. Φραγκογιάννης είχε άτυπη συνάντηση με το υφυπουργό Εξωτερικών, Μπουράκ Άκτσαπαρ, με τον οποίο διεξάγει τον διάλογο για τη θετική ατζέντα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας ο Υφυπουργός  επισκέφθηκε χθες την έδρα της Ένωσης Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας.