Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την υπόθεση Πολάκη, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών εμφανίζεται εξοργισμένη από την επιστροφή στην εσωστρέφεια σε μία στιγμή κατά την οποία η επικαιρότητα είναι πολύ βαριά και θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για το κόμμα να επανακτήσει τη δεύτερη θέση.

Το επεισόδιο πάντως που συνέβη στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη επιβεβαίωσε με έμμεσο τρόπο η Όλγα Γεροβασίλη. «Ο Κασσελάκης και ο Πολάκης θα διαφωνήσουν, θα ζυμωθούν, θα τα βρούνε. Η διαφωνία Πολάκη - Κασσελάκη είναι το πρόβλημα της χώρας;», είπε η αντιπρόεδρος της Βουλής, όταν ρωτήθηκε σχετικά. «Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ναι, είναι θέμα, αλλά είναι μια συνήθης διαδικασία, και στο τέλος με πλειοψηφικές διαδικασίες προχωρούν τα ζητήματα, έτσι είναι τα κόμματα», πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.

Ωστόσο αυτό που έχει δημιουργήσει αίσθηση στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πρόσφατη παρέμβαση του Νίκου Παππά, ο οποίος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εικόνα αξιόπιστης εναλλακτικής, μην κοροϊδευόμαστε» και πως στις ευρωεκλογές θα κριθούν όλοι, και η ηγεσία. Η παρέμβαση του τομεάρχη Οικονομικών χτύπησε καμπανάκια στα αυτιά πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Παππάς, όταν αποφάσισε να στηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη για την αρχηγία, το έκανε χωρίς αστερίσκους ή δεύτερες σκέψεις. Το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη στιγμή εμφανίζεται να ασκεί δημοσίως κριτική δείχνει την ανησυχία για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στην τρίτη θέση όλων των δημοσκοπήσεων.

Χωρίς αφήγημα

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση δημοσκόπησης της Pulse, που διεξήχθη για λογαριασμό του Σκάι, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου με την κατανομή των αναποφάσιστων είναι μακράν η πρώτη, με ποσοστό 36% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και 13,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε μάλιστα για τις δηλώσεις Παππά, δήλωσε με νόημα: «Δεν είπε τίποτε άλλο από την πραγματικότητα». Κι όταν κλήθηκε να πάρει θέση σχετικά με το εάν συμφωνεί με τις επισημάνσεις Παππά, παραδέχτηκε: «Ακόμη δεν έχει υπάρξει ένα ολοκληρωμένο αφήγημα ώστε να φτάσει στην κοινωνία, βεβαίως», ασκώντας έτσι με τη σειρά της κριτική στην ηγεσία, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως και τα δύο σχέδια που παρουσιάστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία δεν είναι ακόμη έτοιμα να βγουν προς τα έξω και χρήζουν περαιτέρω προετοιμασίας.

Εν τω μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα έχει μια σειρά από συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ενώ θα συναντηθεί και με παράγοντες της έκθεσης Agrotica. Με αφορμή δε τις εξαγγελίες του πρωθ υπουργού για τους αγρότες σε ανάρτησή του ανέφερε: «Υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση σημαίνει να προτείνεις λύσεις για τα προβλήματα. Μελετημένες και κοστολογημένες. Αυτό έκανα την Τρίτη. Πρότεινα οκτώ απόλυτα κοστολογημένα μέτρα, που αντιμετωπίζουν συνολικά τα επείγοντα προβλήματα του αγροτικού κόσμου».

H Λινού σε «ρήξη» με Στέφανο για τις παρένθετες

Σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά την παρένθετη κύηση στην Ελλάδα και την ανάγκη να μπουν φραγμοί για να προστατευτούν μητέρες και παιδιά εκφράζει η Αθήνα Λινού, ερχόμενη σε πλήρη ρήξη με την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ομόφυλα ζευγάρια, που προβλέπει υιοθεσίες από παρένθετες μητέρες, αλλά και με τον Στέφανο Κασσελάκη. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε πει ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ, θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν δύο αγόρια μέσω παρένθετης κύησης.

Αυστηρότητα

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωστή επίσης και για τη σχέση που διατηρεί με την ορθόδοξη πίστη (ο σύζυγός της είναι χειρουργός και ιερέας), όταν ρωτήθηκε (protothema.gr) αν θα πρότεινε την απαγόρευση της παρένθετης κύησης στη χώρα μας, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, απάντησε: «Όντως, η παρένθετη κύηση απαγορεύεται αυστηρά στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και μάλιστα σε χώρες που έχουν πιο φιλελεύθερη νομοθεσία από εμάς σε θέματα γάμου και οικογενειακού δικαίου. Πιθανά η πολυπλοκότητα του θεσμού και των ηθικών προβλημάτων που προκύπτουν να τους έχει ωθήσει να την απαγορεύουν προς το παρόν. Θεωρώ ότι είναι απολύτως απαραίτητη η σοβαρή αναθεώρηση της νομοθεσίας ώστε να ακολουθεί τις οδηγίες των διεθνών οργανισμών και να διασφαλίζει με αυστηρότητα τα δικαιώματα του συνόλου των παιδιών, των εμπλεκόμενων γυναικών, αλλά και των υποψήφιων γονέων».