«Εωσφορικό» και του «σκότους» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής της Νίκης, ο οποίος πρόσφατα και ενόψει των Χριστουγέννων είχε καλέσει τους πιστούς να προσέχουν τις επιθέσεις καλικαντζάρων.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις ρυθμίσεις που αφορούν την ισότητα στον πολιτικό γάμο είπε «αυτό το νομοσχέδιο έχει τα χαρακτηριστικά των κατάπτυστων συμφωνιών και των μνημονίων που ψήφισαν Έλληνες Βουλευτές. Το Έλληνες το βάζω σε εισαγωγικά» ενώ αμέσως μετά πρόσθεσε προειδοποιώντας όσους προσανατολίζονται να στηρίξουν τις ρυθμίσεις: «Ένα να ξέρετε. Οι νόμοι όπως τους έθεσε η Τριαδική αρχή δεν μπορούν να καταπέσουν από εωσφορικά νομοσχέδια. Το νομοσχέδιο του σκότους μας γυρίζει αιώνες πίσω. Περνάμε έναν μεταμοντέρνο ψηφιακό μεσαίωνα. Μια Βαβέλ».


Ο βουλευτής υποστήριξε ότι η «νέα τάξη πραγμάτων» επιχειρεί να επιφέρει την αταξία γκρεμίζοντας “ό,τι έχει απομείνει όρθιο. Εξαρθρώνει όλους τους υγιείς αρμούς. Αντεθνικό νομοσχέδιο. Τι θα προσφέρει ο γάμος ομοφυλοφίλων στο δημογραφικό;

Καταργείται κάθε έννοια επιστήμης. Άκρως παράνομο και αντισυνταγματικό. Αντίκειται στον τριαδικό θεό: Πατέρα, υιό και Άγιο Πνεύμα».

«Ποιος νομοθέτης θα προτάξει τα δικαιώματα ομοφυλοφίλων ανδρών που παριστάνουν τις λεχώνες; Ξέρετε τι είναι αυτό ; Ασεβέστατοι και αμετανόητοι άρχοντες του τόπου. Που τα μάθατε όλα αυτά; Ποια επιστήμη σας τα δίδαξε. Θα αγωνιστούμε στα σαλόνια της Βουλής και στα αλώνια της κοινωνίας για τον επαίσχυντο νόμο. Πώς; Ρωτάω πώς θα πάτε στις περιφέρειες σας; Πώς θα αντικρίσετε την γυναίκα ή τον άντρα σας; Τα παιδιά σας; Τι θα πείτε στον μπαμπά και την μαμά σας; Πώς θα πάτε στην εκκλησία και θα ζητήσετε την συμμετοχή σας στα ιερά μυστήρια και θα πάρετε την ευχή του παπά; Τι θα τους πείτε; Εδώ είναι Ελλάδα, το παλατάκι του Χριστού και το σπιτάκι της Παναγίας. Είναι μείζον εθνικό θέμα. Ζήτω η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, η Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία» είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του.