Για τη χθεσινή αποκάλυψη της «Απογευματινής» σχετικά με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη σε εκδήλωση στην Αχαΐα, όπου μίλησε περί αλλαγών στη Δικαιοσύνη που θα φέρουν φυλακίσεις, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε: «Αν ήταν η πρώτη φορά θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε κάποια αμηχανία. Εχουν περάσει πάρα πολλές ώρες από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη. Είναι ακόμη μια φορά που ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης εκφράζει τέτοιες απόψεις, το έχει πει και στο παρελθόν, είχαμε επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, κατά δικαστών, προγραφές, απειλές. Προφανώς, αφού δεν υπάρχει καμία αντίδραση, αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δυσάρεστο για τη χώρα μας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έναν βουλευτή που εκφράζει τέτοιες απόψεις, τις οποίες εξέφραζε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, τις εκφράζει και τώρα, χωρίς να έχει καμία επίπτωση, άρα δυστυχώς φαίνεται ότι είναι η κυρίαρχη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ».

Η αποκάλυψη της "Απογευματινής" για τον Πολάκη - "Να αλλάξουμε τους δικαστές, για να πάνε κάποιοι φυλακή"

Σάλο προκαλεί ένα σχέδιο ελέγχου της Δικαιοσύνης από μια επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο περιέγραψε μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα ο Παύλος Πολάκης, όπως αποκάλυψε στη στήλη του «Αλάτι και Πιπέρι» στην «Απογευματινή» ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσίγιαννης.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος, ο Παύλος Πολάκης επαναφέρει σε νέα βερσιόν το δόγμα «να βάλουμε και κανέναν φυλακή, για να κερδίσουμε τις εκλογές», καθώς το σχέδιο που προτείνει είναι ο έλεγχος της Δικαιοσύνης μέσα από τη διαδικασία της θεσμικής εκπαραθύρωσης των δικαστών με τη μέθοδο της εθελουσίας εξόδου, ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να φυλακίζει με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση όσους θεωρεί πως πρέπει να τιμωρηθούν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεα της ομιλίας του κ. Πολάκη, όπου κατονόμαζε κόσμο και κοσμάκη ως «απατώνες», «κλέφτες», «κοπρίτες», «λαμόγια», τον διακόπτει ένας «σύντροφος», για να τον ρωτήσει: «Φυλακή θα τους βάλουμε;». Ο Π. Πολάκης στην αρχή δεν πιάνει την ερώτηση και του λέει: «Τι;». Έτσι, επανέρχεται ο σύντροφος, λέγοντάς του: «Φυλακή θα τους βάλουμε;». Και ο Παύλος Πολάκης τού απαντά: «Αν αλλάξουμε τη Δικαιοσύνη, ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι. Η πιο σωστή απάντηση αυτή είναι».

Ο Π. Πολάκης, αναλύοντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει να «αλλάξει» τη Δικαιοσύνη, ανέφερε ότι θα φτιάξει καινούργια σχολή δικαστών και θα οδηγήσει σε εθελουσία έξοδο όλους τους δικαστικούς που είναι 50-60 ετών. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως την πρότασή του αυτή θα την καταθέσει προς ψήφιση και στο συνέδριο του κόμματος.


Και άλλες... ενδιαφέρουσες προτάσεις από τον Παύλο Πολάκη

Ο Π. Πολάκης διατύπωσε και άλλες... ενδιαφέρουσες προτάσεις. Υπαινίχθηκε πως πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί των γιατρών στα 7.000 ευρώ, δηλαδή όσα παίρνουν στο εξωτερικό και έτσι αναγκάζονται να φύγουν από την Ελλάδα.

Εξίσου γενναιόδωρος εμφανίστηκε και στις παροχές, καθώς πρότεινε επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, καθώς και 13ο και 14ο μισθό στον δημόσιο τομέα. Δεσμεύτηκε επίσης για την κρατικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. με έναν νόμο.

Το ίδιο και για τη ΔΕΗ. Ζήτησε να υπάρξει φορολόγηση ύψους 1 δισ. ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ. Εν τω μεταξύ, και στα ΕΛ.ΠΕ. και στη ΔΕΗ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε την αναβάθμιση των ιδιωτικοποιήσεών τους, ενώ τον φόρο στον ΟΠΑΠ επίσης η κυβέρνηση της Αριστεράς τον αφαίρεσε.




Παύλος Πολάκης: Πρέπει να αλλαξουμε τη δικαιοσύνη για να τους βαλουμε φυλακη | Power Game