Τις 11 προτάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό της πόλης, λόγω των εργασιών για την κατασκευή του Flyover, παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Διαβάστε ακόμα: Απόστολος Τζιτζικώστας: 15 προτάσεις για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την κατασκευή του Flyover

Σημειώνεται πως η επαναλειτουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου είναι μία από τις πρώτες παρεμβάσεις, όπως και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης με μονοδρόμηση της 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στα δικαστήρια και αμφιδρόμηση της Δωδεκανήσου.

Αναλυτικά όλες οι προτάσεις που κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης:

1) Να επαναλειτουργήσει εκ νέου ένα Συντονιστικό Όργανο, το οποίο θα αναλάβει διαχείριση ζητημάτων που προκύπτουν λόγω του Flyover.

2) Μονοδρόμηση 26ης Οκτωβρίου προς πλατεία Δημοκρατίας, αμφιδρόμηση Δωδεκανήσου, δύο λωρίδες Σαλαμίνος προς Τσιμισκή.

3) Εφαρμογή Ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, έλεγχο στάθμευσης βαρέων οχημάτων, εντατικοποίηση αστυνόμευσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες για όλο το 24ωρο από τη Δημοτική Αστυνομία με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

4) Επαναλειτουργία λεωφορειόδρομων σε Βασιλίσσης Όλγας, Τσιμισκή και Μητροπόλεως με αστυνόμευση και πιο εμφατική χρωματική σήμανση.

5) Πύκνωση δικτύου λεωφορειακών γραμμών. Με την προσθήκη 110 ηλεκτρικών στη Θεσσαλονίκη ο στόχος πρέπει να είναι όχι η αντικατάσταση άλλων λεωφορείων αλλά η προσθήκη τους στον στόλο. Ο στόχος σε αυτή την πόλη πρέπει να είναι 450 λεωφορεία και ανοιχτές λεωφορειολωρίδες.

6) Συνεχής έλεγχος διπλοστάθμευσης.

7) Επαναφορά των κώνων διαχωρισμού κυκλοφορίας. Επαναφορά κώνων σε Ερμού Λεωφ. Στρατού, Μητροπόλεως.

8) Μέτρα για εύρυθμη κυκλοφορία δικύκλων – Χώροι στάθμευσης για δίκυκλα σε ιστορικό χώρο και ευρύτερα, όσο αυτό είναι δυνατό.

9) Τονισμός της οριζόντιας σήμανσης διαβάσεων πεζών. Έντονη και εμφατική διαγράμμιση διαβάσεων πεζών τους επόμενους μήνες. Υπάρχουν πολλές διαβάσεις που δεν έχουν διαγράμμιση. Έναρξη από αυτές κοντά σε σχολεία και υποδομές.

10) Βραδινή αποκομιδή απορριμμάτων.

11) Δημιουργία προσωρινών χώρων στάθμευσης.