Συνάντηση με οινοπαραγωγούς είχε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την έκθεση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών στο Γκάζι.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνομίλησε με τους ανθρώπους που έχουν μικρές οινοποιίες, άκουσε τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτό που σημείωσε είναι ότι «θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα» και επικέντρωσε στις προτάσεις που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για τη «μείωση του κόστους παραγωγής, όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ και οι ενεργειακές κοινότητες».

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει ως σχέδιο την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση

Αυτό που σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης είναι ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ως σχέδιο την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τη μεταποίηση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αποκτήσει δυναμισμό η ελληνική οικονομία, να διασυνδεθεί με τον τουρισμό».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Προτείνουμε την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα και αντικειμενικά οι παραγωγοί από τις ζημιές που αφορούν ακραία καιρικά φαινόμενα.
Και βέβαια πολύ κρίσιμο είναι το σταθερό κόστος παραγωγής που αφορά την ενέργεια. Θα το πω για άλλη μια φορά.
Πρέπει κατά προτεραιότητα να δώσουμε όρους σύνδεσης με πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους παραγωγούς και τους μεταποιητές για να αντέξουν τις διαφοροποιήσεις, τις αλλαγές που υπάρχουν στο κόστος της ενέργειας σε παγκόσμιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz2ays3ftud5)