Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε και επιστροφής του Αλέξη Τσίπρας σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη. Ο κ. Μαμουλάκης μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή και εταξύ άλλων, επεσήμανε: Δεν αντιλαμβάνομαι κάποια προσπάθεια υπονόμευσης, αυτό που σίγουρα επικρατεί είναι μια εγρήγορση, μια ανησυχία, μια προσπάθεια εξωστρέφειας.

Μαμουλάκης για Στέφανο Κασσελάκη

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι έχει ξεκινήσει ένα κύμα έμμεσης ή υπόγειας αμφισβήτησης του κ. Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μαμουλάκης απάντησε: «Δεν αντιλαμβάνομαι κάποια προσπάθεια υπονόμευσης, αυτό που σίγουρα επικρατεί είναι μια εγρήγορση, μια ανησυχία, μια προσπάθεια εξωστρέφειας.  Αντιλαμβάνομαι ότι πολλά στελέχη τα οποία έχουν μια παρουσία στο κόμμα μπορεί να έχουν τις φιλοδοξίες τους αλλά αυτό το οποίο κατισχύει όλων είναι ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, μια εξωστρέφεια στην πράξη και βέβαια να ενισχύσουμε την κοινοβουλευτική μας παρουσία. Διότι είμαστε σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη αριθμούμε λίγους βουλευτές και αυτό αν μη τι άλλο δυσκολεύει αυτή την προσπάθεια αλλά είναι συνάμα και μια πρόκληση και πάνω σε αυτό μπορούμε να εδράσουμε πρωτοβουλίες οι οποίες θα κάνουν γκελ στην κοινωνία».

Για επιστροφή Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να παρακαλέσουν τον κ. Τσίπρα να επιστρέψει απάντησε ο κ. Μαμουλάκης: «Ο κ.Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο κόμμα, θεωρώ ότι έχει τα χαρακτηριστικά του εγγυητή για τη συνέχεια, έκανε  πίσω για να έρθει το νέο κύμα.  Αυτή τη στιγμή με το Στ. Κασσελάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον βλέπετε να αναπτύσσεται να ξεδιπλώνει τις πρωτοβουλίες του είναι αυτή η νέα προσπάθεια. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι το ζήτημα ο Α. Τσίπρας άλλωστε ο ίδιος με τη διακριτική του στάση που τον τιμά κατά την άποψή μου,  μια ακέραια και ουδέτερη στάση συνάμα νομίζω ότι διευκολύνει τα πράγματα. Παραμένει στο ΣΥΡΙΖΑ, για μας είναι ένα στοιχείο ένωσης, ομογενοποίησης, είναι αν μη τι άλλο ένας σηματωρός της συνέχειας και της συνοχής.

ΔΗΜ: Άρα δεν θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα επιστροφής του

Χ.ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ:  Στην παρούσα φάση δεν νομίζω ότι προκύπτει ούτε από τον ίδιο άλλωστε ο ίδιος με τις πρωτοβουλίες και τη διακριτική στάση του έχει αφήσει το νέο ρεύμα να έρθει. Παραμένει φυσικά, είναι μόλις 49 ετών αντιλαμβάνεστε ότι προφανώς έχει και ο ίδιος μέλλον αλλά αυτά θα προκύψουν μετά τις εκλογές. Είναι πάρα πολύ νωρίς  να επικαλούμαστε στον Α. Τσίπρα υπό την έννοια να αναλάβει ξανά κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν νεοεκλεγέντα αρχηγό, έναν άνθρωπο ο οποίος κάθε μέρα που περνά γίνεται καλύτερος άρα βοηθάει και το κόμμα.

Δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή για τον Α. Τσίπρα, παραμένει ένα σοβαρό, ισχυρό κεφάλαιο του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ερωτηθεις που βάζουν τον πήχη για τις ευρωεκλογές ο κ. Μαμουλάκης σημείωσε: Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τη δεύτερη θέση.

O Χάρης Μαμουλακης στους  Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή  "  Μπρα Ντε Φερ"    |Parapolitika