Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης.

«Αναγνωρίζουμε και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και ο πρωθυπουργός, ότι η αγροτική παραγωγή αυτά τα χρόνια είναι σε μεγάλη πίεση, η οποία οφείλεται στα έντονα φαινόμενα της κλιματικής κρίσης, αλλά και στην πίεση του κόστους παραγωγής, η οποία προέρχεται από τις αυξημένες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από το 2019 που ο πρωθυπουργός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, πάντοτε και όποτε χρειάστηκε κάναμε παρεμβάσεις», είπε αρχικά ο κ. Σταμενίτης.

*Διαβάστε εδώ: Μαρούδας στα Παραπολιτικά 90,1: Πανελλαδική συνάντηση όλων των αγροτικών μπλόκων την Πέμπτη, για να δούμε πώς θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση


Διονύσης Σταμενίτης: Έχουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου

«Αναγνωρίζουμε ότι οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζουν να είναι ψηλά, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένα μέτρα που θεωρώ ότι αντιμετωπίζουν σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αυτές τις κρίσεις», επισήμανε.

«Εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, έχουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τον διάλογο μπορούμε να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις», σημείωσε.