Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, υπογράμμισε πως όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και άλλων κομμάτων αυτή η προοδευτική μεταρρύθμιση δεν θα μπορούσε να γίνει και συμπλήρωσε ότι «η Ν.Δ. δεν έχει την επάρκεια να κάνει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και να ικανοποιήσει βασικά δικαιώματα και τη συνταγματική επιταγή της ισότητας» και πως «ο ψευδεπίγραφος εκσυγχρονισμός τους σταματά στις εξαγγελίες και στα μεγάλα λόγια».

Διαβάστε επίσης: Υπό πλήρη διάλυση η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - Πλήρης απουσία Παναγιωτόπουλου από τα πολιτικά πράγματα

«Καταθέτουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής, γιατί απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και απέναντι στο μεγάλο ερώτημα της σύμπλευσης της χώρας με την ευρωπαϊκή οικογένεια, το κρυφτούλι δεν είναι ανεκτό. Χρειάστηκε ένα νομοσχέδιο με προοδευτικό πρόσημο για να αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που κάθε άλλο παρά κεντρώο είναι, εφόσον λέγεται ότι πάνω από το ένα τρίτο των βουλευτών καταδικάζει ή αποφεύγει να στηρίξει το νομοσχέδιο», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Το αίτημα υπογράφεται από 17 βουλευτές της Κ.Ο. του κόμματος, που, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στα μέλη του προεδρείου της Κ.Ο. και των επιτροπών δημόσιας διοίκησης και κοινωνικών υποθέσεων. Από τις υπογραφές απουσιάζει τόσο το όνομα του Παύλου Πολάκη όσο και άλλων βουλευτών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους επί του νομοσχεδίου.