Για το ποιος είναι ο καλύτερος χριστιανός από το άλλον, με μονάδα μέτρησης το χριστιανόμετρο, συγκρούστηκαν στη Βουλή η ΕΛΛ. ΛΥΣΗ με τη ΝΙΚΗ.

Κατά τη συζήτηση για τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας, υποστήριξε ότι παραβιάζεται το άρθρο 3 του Συντάγματος για την επικρατούσα θρησκεία, σπεύδοντας παράλληλα να ψέξει την Κ.Ο. της Νίκης που στη δική της ένσταση δεν επικαλείται την παραβίαση των συγκεκριμένων διατάξεων.

Τα όσα ανέφερε προκάλεσαν την αντίδραση και τα «πυρά» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νίκης, Γιώργου Αποστολάκη, φωτίζοντας τις σοβαρές μικροκομματικές συγκρούσεις και ανταγωνισμούς μεταξύ των δύο πατριωτικών δεξιών κομμάτων.

«Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματικό. Έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της χριστιανικής πίστης της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας. Προσβάλλει την πίστη και το δόγμα μας και από εκεί ξεκινάμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χήτας, με τον κ. Αποστολάκη από τη Νίκη να απαντά λίγο αργότερα: «Κάποιος πρέπει να πει στην Ελληνική Λύση ότι η αναφορά του Συντάγματος στην επικρατούσα θρησκεία δεν υποχρεώνει την πολιτεία να θεσπίζει νόμους σύμφωνα με τα δόγματα της εκκλησίας. Λαϊκισμός και στο Σύνταγμα, συνάδελφε;».

"Καρφί" του βουλευτή της Νίκης για την Ελληνική Λύση: "Δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς, γι' αυτό δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις επιστολές του"

Ο κ. Αποστολάκης δεν σταμάτησε εκεί αλλά πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας: «Για το χριστιανόμετρο της Ελληνικής Λύσης, δεν είμαστε τόσο κοντά στον Χριστό όσο εσείς και γι’ αυτό δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τις επιστολές του».

«Είναι ευπρόσδεκτη η ένσταση αντισυνταγματικότητας όπως η αίτηση για ονομαστική. Προσπαθούν να προκαλέσουν ρήγματα στη συνοχή της Ν.Δ. Δεν θα το πετύχουν, καθώς η συνοχή της είναι αρραγής», απάντησε με νόημα ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Να απολογηθούν αυτοί που θέλουν να ξεστρατίσει η Ελλάδα από την Ευρώπη και τολμώ να πω ότι τα κόμματα αυτά είναι σε αυτή τη κατηγορία. Είναι αποκαλυπτικό γιατί η Νίκη σύρεται και δίνει κάλυψη σε ένα κόμμα που ελέγχεται ότι αποτελεί βιτρίνα ενός εγκληματία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εργαλειοποιείτε τη θρησκεία, όταν μάλιστα ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης έχει εμπορευτεί επιστολές Ιησού».