Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μίλησε, μεταξύ άλλων, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τον Δημήτρη Τάκη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Μιλένα Αποστολάκη.

Για την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τη θέση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η Μιλένα Αποστολάκη είπε: «Το βράδυ ολοκληρώνεται η ονομαστική ψηφοφορία, οπότε θα γνωρίζουμε το σύνολο των συναδέλφων μας που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν είναι πως υπάρχουν τόσοι πολλοί συνάδελφοί μου που έχουν δεύτερες σκέψεις και ενστάσεις».

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Τσιόδρας για παρέμβαση Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ


Μιλένα Αποστολάκη: Εκτίμησή μου είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό θα μπορέσει να γίνει νόμος του κράτους χάρη και στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ

«Εκτίμησή μου είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό θα μπορέσει να γίνει νόμος του κράτους χάρη και στις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν υπήρχαν αυτές οι ψήφοι, θα είχαμε απώλεια της δεδηλωμένης και μη δυνατότητα το νομοσχέδιο αυτό να γίνει νόμος του κράτους. Η δεύτερη εκτίμησή μου είναι ότι η ευρεία πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο», επισήμανε.

«Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή, διευκρίνισε με τον πιο απερίφραστο τρόπο ότι δεν έχουμε εδώ πεδίο ψήφου κατά συνείδηση, γιατί το ζήτημα αυτό ανήκει στο πρόγραμμά μας και είναι και ταυτοτικό. Έκανε όμως την ίδια στιγμή την επιλογή να μη θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, να μη θέσει ζητήματα διαγραφών, αναγνωρίζοντας ζητήματα προσωπικής κατεύθυνσης και συνείδησης. Αφήστε να δούμε την εξέλιξη της ψηφοφορίας», τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει την εξαγγελία του κ. Παπαστεργίου ότι αν πετύχει η επιστολική ψήφος, το επόμενο βήμα θα είναι η ηλεκτρονική ψήφος στις δημοτικές και τις ευρωεκλογές ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου, ανέφερε: «Έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση, η οποία ως επικοινωνιακό μοντέλο διακυβέρνησης θα της βάλω άριστα, σε εξαγγελίες οι οποίες πολλές φορές, δυστυχώς για την πατρίδα μας, δεν συνοδεύονται από αντίστοιχα αποτελέσματα. Η πολλή πρωτοπορία πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από θεσμικές ασφαλιστικές δικλίδες. Η διαχείριση θεσμικά και πολιτικά σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο ήταν μια διαχείριση που εξέλειπε ο σεβασμός στους θεσμούς και τίναξε την επιδιωκόμενη υποτίθεται συναίνεση στον αέρα. Έχουμε αποδείξει ότι στα ζητήματα αυτά είμαστε στην "πρωτοπορία" και είμαστε διατεθειμένοι για συναινέσεις, αυτό όμως απαιτεί σοβαρότητα, θεσμική προσήλωση, ουσιαστική επιζήτηση της συναίνεσης και πρώτα απ' όλα να δούμε πώς το εννοούν γιατί εμπιστοσύνη δεν υπάρχει».

«Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτική απέναντι σε τέτοιου είδους πυροτεχνήματα της κυβέρνησης, η τελευταία διαχείριση που είχαμε σε τέτοια ζητήματα από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν αδιανόητη, έβαλε μπουρλότο σε κάθε ενδεχόμενο συναίνεσης και συνεργασίας, άρα η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί και είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί», υπογράμμισε.


Η Μιλένα Αποστολάκη  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή "Μπρα Ντε Φερ" 15-02-2024   | Parapolitika