Εχθρούς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Στέφανος Κασσελάκης και βάλλει τόσο κατά συγκεκριμένου ΜΜΕ, με το επιχείρημα πως αντιμετωπίζει αρνητικά και με επικριτική διάθεση τον ίδιο, όσο όμως και κατά στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας, τα οποία βγάζει στη σέντρα για διαρροές προς δημοσιογράφους.
Ταυτόχρονα όμως, και το πιο σημαντικό, φαίνεται πως επιλέγει να έρθει σε οριστική ρήξη και μάλιστα σκληρή με τον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ και τα πρόσωπα πέριξ του Αλέξη Τσίπρα, όπως διαφαίνεται από το βαρύτατο επεισόδιο που είχε με τον «πνευματικό πατέρα» του τέως πρόεδρου, Αλέκο Φλαμπουράρη. Πρόσωπο από τα λεγόμενα ιστορικά στον χώρο αυτής της Αριστεράς και με βαθιά γνώση των κομματικών μηχανισμών και όχι μόνο.

Στέφανος Κασσελάκης: Εξοργισμένος με ΜΜΕ και διαρροές

Ο κ. Κασσελάκης κατ’ αρχάς επιτέθηκε κατά ΜΜΕ σε ανάρτησή του και το χαρακτηρίζει «γραφείο Τύπου της Ν.Δ.», καταγγέλλοντας ότι «κάθε δύο μέρες (υπάρχει) και ένα δημοσίευμα για “έκρυθμη κατάσταση” και “έκρηξη” στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, εμφανίζεται εξοργισμένος από διαρροές που γίνονται από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας κάθε φορά που συνεδριάζει το όργανο, κάνοντας λόγο για κόμμα που έχει γίνει «σουρωτήρι».

Έλεγε μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι «ενώ του ζητούν να σέβεται τα όργανα, την ίδια στιγμή κάνουν το κόμμα “σουρωτήρι” με διαρροές». Η συγκεκριμένη αποστροφή εντέλει αντικατοπτρίζει πώς αξιολογεί ο νέος πρόεδρος το κόμμα του, έχοντας ο ίδιος από καιρό διαγνώσει πώς λειτουργούν οι ομαδοποιήσεις στην Κουμουνδούρου. Ακριβώς γι' αυτό η σύγκρουσή του με τον Αλέκο Φλαμπουράρη αποτυπώνει κατά βάση τη βαθύτερη σύγκρουση που σοβεί εσωκομματικά και μάλιστα μόλις μία εβδομάδα από το συνέδριο.


Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας σε οριστική ρήξη 

Οι Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται πλέον σε οριστική ρήξη και αυτό κατά βάση σηματοδοτεί η «θεατρική» αποχώρηση του κ. Φλαμπουράρη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον λεκτικό διαπληκτισμό που είχε με τον πρόεδρο, τον οποίο κατηγόρησε για αυταρχισμό. Το δε σχόλιο Φλαμπουράρη ότι «δεν μου αρέσει ο τρόπος που μιλάς» αποκτά ουσιαστικές διαστάσεις και βαθύτερη σημασία, καθώς γίνεται σαφές πως οι αποστάσεις του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία πρέπει να θεωρούνται οριστικά αγεφύρωτες.

Άλλωστε στον μικρόκοσμο της Κουμουνδούρου η βασική συζήτηση μεταξύ των παλαιών στελεχών της περιόδου Τσίπρα αφορά όχι την ανασυγκρότηση του κόμματος ή τις εμπλοκές με Παύλο Πολάκη και Διονύση Τεμπονέρα αλλά τις πραγματικές προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό γιατί η εκτίμηση είναι πως ο νέος πρόεδρος θέλει στην πραγματικότητα να απαλλαγεί από όλα τα παλαιά στελέχη τα οποία θεωρεί φθαρμένα και να δημιουργήσει έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, με πρόσωπα καινούργια, προχωρώντας σε διαγραφές όσων δεν συμμορφώνονται και αλλάζοντας ακόμη και την ονομασία ώστε τίποτα να μη θυμίζει ένα κόμμα το οποίο στην τελική έχει αποδοκιμαστεί και μάλιστα συντριπτικά από το εκλογικό σώμα.

Με αυτή την έννοια αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή