Ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη, σχολίασε τις απώλειες του κόμματός του στην ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο, καθώς και τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν ορισμένοι βουλευτές.

Ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι η έλλειψη κομματικής πειθαρχίας στην κυβέρνηση δημιούργησε χαλαρότητα και στην αντιπολίτευση.

Επισήμανε ότι, παρότι το νομοσχέδιο προήλθε από την κυβέρνηση, η ψήφισή του στηρίχθηκε από την αντιπολίτευση.

Χαρακτήρισε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ως «υπέρβαση» για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις απώλειες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στη χθεσινή ψηφοφορία για την ισότητα στον γάμο

Π. ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Αυτά τα ζητήματα έχουν να κάνουν κατ' αρχάς με ένα ζήτημα συντονισμού από την κυβέρνηση, δηλαδή όταν η κυβέρνηση δεν έχει κομματική πειθαρχία, προφανώς τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και στην αντιπολίτευση.

Π. ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα και έγινε μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για το οικογενειακό δίκαιο, αυτό ήταν εφικτό χάρη στις ψήφους της αντιπολίτευσης. Νομοσχέδιο σημαίνει ότι προέρχεται από την κυβέρνηση. Από τη στιγμή που προέρχεται από την κυβέρνηση πρέπει να έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Χθες έγινε κάτι το οποίο ήταν υπέρβαση για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία στήριξαν.

Για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν στήριξαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

Π. ΔΟΥΔΩΝΗΣ: Ακριβώς επειδή είναι μια τομή, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι έχουν και δεύτερες σκέψεις και ίσως το βλέπουν ως κάτι το οποίο προχωράει πολύ μπροστά και αν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Νομίζω ότι στους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου θα έχουν πεισθεί όλοι, όχι μόνο από το δικό μας κόμμα, αλλά και από τα άλλα κόμματα, ότι είναι ένα μέτρο το οποίο μόνο καλό κάνει, οπότε στο επίπεδο αυτό είμαι πολύ αισιόδοξος. Σε βάθος χρόνου οποιεσδήποτε επιφυλάξεις θα καμφθούν και θα τις υπερκεράσει η ίδια η πραγματικότητα, που είναι ότι οι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν αυτό το βήμα στη ζωή τους θα μπορούν να το κάνουν.