"Η χθεσινή απόφαση της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν απαντάει σε όσα επισημαίνονται στο ψήφισμα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης και την έλλειψη προόδου σε σημαντικές δικαστικές έρευνες όπως, μεταξύ άλλων, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το δυστύχημα των Τεμπών και το ναυάγιο της Πύλου, που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πέτρος Κόκκαλης: "Προσδοκούμε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να απαντήσει στις αιτιάσεις με έργα και όχι με λόγια" 


Και συνεχίζει: "Με γνώμονα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών ο Άρειος Πάγος δεν είναι νοητό να αναγορεύεται σε αυτόκλητο συνήγορο της κυβέρνησης, απαντώντας αντ' αυτής στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προσδοκούμε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να απαντήσει στις αιτιάσεις με έργα και όχι με λόγια, επιτελώντας το συνταγματικό του καθήκον".

Η αποχή και η διαφωνία 33 ανώτατων δικαστών στην απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου υποδεικνύει ποια θα έπρεπε να είναι η στάση του Δικαστηρίου: Περισσότερα έργα, λιγότερα λόγια, αρραγής ανεξαρτησία από την εκάστοτε κυβέρνηση," καταλήγει.