Στα νέα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα που τίθενται ήδη σε ισχύ στα γήπεδα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (20/02) στην ΕΡΤ.

«Οι αποφάσεις στεναχώρησαν τους φιλάθλους, αλλά καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος, παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Βάζουμε μια τελεία σε ένα νοσηρό παρελθόν» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Και συνέχισε: «Οι αποφάσεις στεναχώρησαν τους φιλάθλους, αλλά καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος, παρά ευχάριστος. Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Βάζουμε μια τελεία σε ένα νοσηρό παρελθόν.

Σεβόμαστε απόλυτα το Αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και την Αθλητική Δικαιοσύνη, όμως είμαστε υποχρεωμένοι ως Πολιτεία να προστατέψουμε τους φιλάθλους και τους πολίτες. Αυτό το δικαίωμα το ασκούμε με ένα και μόνο τρόπο. Όχι να παρέμβουμε στο Πρωτάθλημα, αλλά να παρέμβουμε για την ασφάλεια του κόσμου και να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza2c84raeyx)


Διαβάστε ακόμα: Λειτούργησαν οι κάμερες στα γήπεδα: Συνελήφθη 23χρονος που έριξε κροτίδα στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

«Σε αυτούς τους δύο μήνες προετοιμαστήκαμε, φτιάξαμε ένα πολύ ισχυρό θεσμικό πλαίσιο, πρωτοφανές για τη χώρα, το οποίο είχε τέσσερις πυλώνες, με κυρίαρχο τις δρακόντειες κυρώσεις από τις 12 Φεβρουαρίου» πρόσθεσε.

«Δεν λέμε ότι θα νικήσουμε την εγκληματικότητα, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και δεν νικιέται» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας:

«Πάμε όμως να χτυπήσουμε στη ρίζα, στον πυρήνα το πρόβλημα εκεί που δημιουργείται, στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εκεί που ομαδοποιούνται αυτές οι οπαδικές παρέες και αποκτούν μέσα από την ανωνυμία χαρακτηριστικά αγέλης. Αυτό το νικάμε.

Γιατί το νικάμε;

Γιατί από 12 Φεβρουαρίου που άνοιξαν τα γήπεδα δεν θα αφήνει η ΔΕΑΒ να πέφτει κάτω ούτε καρφίτσα. Την ώρα που θα πέφτει κροτίδα την επόμενη αγωνιστική θα κλείνει το γήπεδο. Εφαρμόστηκε ήδη με την ΑΕΚ στο μπάσκετ, όπου έπεσε στο παρκέ ένα μπουκάλι και τιμωρήθηκε αμέσως το γήπεδο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza2ikmt8gqx)