Για τους αγρότες, τις δημοσκοπήσεις, την ακρίβεια, αλλά και για την φοροδιαφυγή μίλησε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε στο Live News και σχολίασε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τονίζοντας πως από το 2019 έχει ζητήσει να γίνουν αναφορές στην αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία και την αλιεία.

«Θλίβομαι με τις εικόνες που βλέπω. Το να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουν στο Σύνταγμα είναι πραγματικά τραγωδία», ανέφερε την ώρα, που οι αγρότες υποδέχονταν τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως εξήγησε ο κ. Βελόπουλος, «έχουμε πρόβλημα στην αγροτική οικονομία γιατί ψηφίσαμε μία ΚΑΠ, που και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ μιλούν για πράσινη ανάπτυξη. Έχουμε ακριβό γάλα ή δεν παράγουμε γάλα επειδή είχαμε τις ποσοστώσεις που ψήφισαν. Τώρα τους βλέπω υποκριτικά να πηγαίνουν στο συλλαλητήριο».

Και πρόσθεσε: «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα μέτρα που ελήφθησαν, τα οποία αφορούν κυρίως την μείωση της παραγωγής, έχουν την υπογραφή τους. Προτιμώ τους αγρότες να έχουν φωτοβολταϊκά στα θερμοκήπιά τους για να έχουν δωρεάν ρεύμα, παρά να τα παίρνουν οι μεγάλοι παίκτες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, είπε ότι «είναι τραγικό να βγαίνουν σήμερα οι αγρότες στον δρόμο, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους είπε ότι δεν έχει χρήματα και έχει δημοσιονομικό κενό. Δύο μέρες πριν (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είπε ότι έχει δώσει 6 δισ. ευρώ παραπάνω σε φυσικό αέριο για το καπρίτσιο των Αμερικανών. Αν αυτά τα δίναμε στους αγρότες;».

 «Με χαροποιεί η αποδοχή του κόσμου»

Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνονται ανεβασμένα τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος, σημείωσε: «Εισπράττουμε από την απέχθεια που έχει ο πρωθυπουργός προς τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και οι δύο δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές λέξεις των κομμάτων. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δημοσκοπήσεις. Βλέπω την αποδοχή του κόσμου και αυτό με χαροποιεί».

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αλλά πιστεύει στις παραδοσιακές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «που έλεγε κρατισμός μεν αλλά σε συγκεκριμένους τομείς. Όχι τα πάντα ιδιωτικά».

Στη συνέχεια, κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση με την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών» στην ορεινή Κορινθία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε ότι τον ενόχλησε η δημοσιότητα που πήρε. «Η υπόθεση είναι μία προσπάθεια αλλαγής ατζέντας. Ξέρετε πόσα τέτοια συμβαίνουν γύρω μας;», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, δήλωσε ότι «τα POS δεν θα το λύσουν. Θα καταστρέψουν κόσμο», ενώ πρότεινε 15% οριζόντιο φόρο.