Την ανάρτηση ενός πολύ γνωστού και παλαιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομειακό κίνημα της χώρας μας, του γιατρού του ΕΣΥ, Χρήστου Δερβένη, σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία και τον αντιπολιτευτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ, ανήρτησε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη


“Θυμάμαι, σαν σήμερα, το τηλεφώνημα του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευέγγελο Βενιζέλο, όταν μόλις και είχα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας, το 2013 στη συγκυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου: «Άδωνι να καλέσεις στο γραφείο σου τον κ. Δερβένη, είναι ένας εξαιρετικός γιατρός, μέλος το ΠΑΣΟΚ, που αγαπά πραγματικά το ΕΣΥ».

Τον κάλεσα, εντυπωσιάστηκα και ήταν έκτοτε ένας από τους σταθερούς μου συνομιλητές.

Σήμερα, διάβασα την ανάρτησή του στο Facebook για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ εναντίον των «απογευματινών χειρουργείων»: Αξίζει να τη διαβάσουν αυτή την ανακοίνωση στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τα σχόλια από κάτω, που είναι γραμμένα κυρίως από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη του τομέα Υγείας του, κατά τα παρελθόντα έτη. Δεν γνωρίζω την κομματική τους τοποθέτηση σήμερα, αλλά το βέβαιον είναι ότι η τωρινή θέση του ΠΑΣΟΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του, όπως είχαν εκφραστεί εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρώ μεγάλο κρίμα, αντί να μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα και με λογική, για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, στον βωμό μίας ανέξοδης αντιπολίτευσης, να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια εδώ και 23 χρόνια.

Η καλόπιστη κριτική θα ήταν χρήσιμη, αφού μπορεί να μας έδειχνε πράγματα που ίσως δεν έχουμε σκεφθεί και θα μας βοηθούσε να τα διορθώσουμε.

Δεν υποκρίνομαι ότι τα ξέρω όλα, αλλά πώς να κάνω τέτοια καλόπιστη συζήτηση, όταν τα κόμματα προτιμούν να αναπαράγουν τις ίδιες αδιέξοδα κοινότυπες θέσεις ζητώντας ουσιαστικά να μην αλλάξουμε τίποτε”.



Η ανάρτηση του γιατρού Χρήστου Δερβένη


“Το έχω ξαναγράψει. Κάτι δεν πάει καλά εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Χθες ο υπεύθυνος Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «κατακεραυνωσε» τον Υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για την υπουργική απόφαση που υλοποιούσε διάταξη νόμου για τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Αναρρωτιεμαι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ; Είδαν φως και μπήκαν; Δεν ήξερε ο άνθρωπος πως αυτή είναι νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και δυστυχώς δεν είχε υλοποιηθεί; Και επι της ουσίας; Γνωρίζουν άραγε οι υπεύθυνοι υγείας του ΠΑΣΟΚ πως είμαστε μάλλον η τελευταία χώρα στην Ευρώπη που οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν μπορούν να ασκούν είτε εντός είτε εκτός νοσοκομείου Ιδιωτικό έργο; Γνωριζουν πως η αποκλειστική απασχόληση ήταν μια ρύθμιση σωστή για τις ανάγκες της εποχής ίδρυσης του ΕΣΥ, αλλά εκτός χρόνου και τόπου σήμερα, Έχουν υπόψη τους άλλον τρόπο ενίσχυσης των εισοδημάτων των γιατρών αφού κανένας προϋπολογισμός, και όχι μόνο ο ελληνικός, δεν μπορεί να αντέξει μισθούς που να ικανοποιούν; Στη Μεγάλη Βρετανία οι γιατροί είναι σε μακρά απεργία Γι αυτό ακριβώς το λόγο, αν και εκεί επιτρέπεται το ιδιωτικό επάγγελμα ελευθέρως, και εκτός νοσοκομείων του NHS. Θεωρούν πως είναι καλύτερο οι άρρωστοι που δεν θέλουν να μπουν στη μακρά λίστα αναμονής ή επιθυμούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους από συγκεκριμένο γιατρό, να προσφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία; Είναι κακο να αυξάνουν τα κρατικά νοσοκομεία τα έσοδα τους αφού θα προσελκύουν αρρώστους που αλλιώς θα προσέφευγαν στα ιδιωτικά νοσοκομεία; Ποσο άσχετοι μπορεί να είναι που ως «αριστεροί» δεν αντιλαμβάνονται πως η αγορά των υπηρεσιών υγείας λειτουργεί ερήμην τους και πως μέχρι τώρα η ακαμψία του συστήματος οδηγεί σε αύξηση της πελατείας των Ιδιωτικών Νοσοκομείων; Το εκπληκτικότερο δε επιχείρημα είναι πως «νομιμοποιείται το φακελάκι»! Be my guest, που λένε και οι Άγγλοι! Τώρα το κατάλαβαν πως το φακελάκι όχι μόνο ζει αλλά και βασιλεύει στο ΕΣΥ! Και τι καλό έχει να νομιμοποιηθεί και να είναι η αρχή μια νέας ηθικής της εργασίας και των αμοιβών! Και τέλος για να σταματήσει επιτέλους αυτή η υποκριτική σαχλαμάρα περί Ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ! Οι Υπηρεσίες Υγείας στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ιδιωτικοποιημένες λόγω των αναχρονισμών και ανεπαρκειών του συστήματος με ευθύνη ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων. Είμαστε η τελευταία χώρα στον πολιτισμένο κόσμο που οι ιδιωτικές δαπάνες αποτελούν λίγο λιγότερο από το μισό των συνολικών δαπανών για την υγεία. Αυτό το σύστημα υπερασπίζεται η «ψυχοπονιαρα» Αριστερα και δυστυχώς σ αυτή τη λογική προσχωρεί και το ΠΑΣΟΚ, από άγνοια και ιδεοληψία. Λειτουργεί έτσι αντικειμενικά εναντίον του Δημοσίου Συστήματος και των πολιτών που το έχουν ανάγκη. Ας ξυπνήσουν λοιπόν γιατί ο Αδ Γεωργιαδης σε λίγο θα είναι ο «αριστερός» κι αυτοί μίζεροι υπερασπιστές ενός οπισθοδρομικού συστήματος που, φεύ, το υπερασπίζονται μετά μανίας οι ιδιώτες, παραγωγοί υγείας και γιατροί! Γιατί άραγε;”

Το έχω ξαναγράψει. Κάτι δεν πάει καλά εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Χθες ο υπεύθυνος Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος...

Δημοσιεύτηκε από Χρήστος Δερβένης στις Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024