Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 4ου συνεδρίου του κόμματος, και την προκήρυξη εσωκομματικών εκλογών.

*Διαβάστε εδώ: Βασίλης Κόκκαλης: Πάμε σε νέο κόμμα - Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος τόνισε πως η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη για την επανεκκίνηση του κόμματος, κάνοντας λόγο για μία απαραίτητη διαδικασία που θα οδηγήσει στην επανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά μία διαδικασία κρίσης και ανασύνταξης, την οποία εγώ προσωπικά και άλλα μέλη του κόμματος τη βρίσκουμε έναν πολύ υγιή τρόπο. Ένας τρόπος για να δούμε τα συμβαίνοντα είναι με αυτή τη διαδικασία των αέναων συγκρούσεων ή αλληλοϋπονομεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα κόμμα που ήταν κυβερνητικό πριν από πέντε χρόνια και υπέστη μία σοβαρή ήττα, το οποίο σε απάντηση αυτής της ήττας άλλαξε δραστικά, όχι μόνο επικεφαλής και πρόεδρο, αλλά ο πρόεδρος αυτός είχε μία δραστικά διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κόμμα σύγχρονης Αριστεράς. Δεν είναι δυνατόν παρά μόνο να περάσει μέσα από αυτή τη διαδικασία με κραδασμούς», επισήμανε.

«Το κομμάτι που έφυγε από το κόμμα δεν μπορούσε αναπόσπαστα να παραμείνει. Όσοι παραμείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι ψάχνουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επανασυγκροτηθεί, όχι ποιος θα είναι ο αρχηγός, αλλά πώς θα επαναλειτουργήσει το κόμμα», πρόσθεσε.


Όθων Ηλιόπουλος: Ηγετικό αυτό που έκανε ο Τσίπρας

Ο Όθων Ηλιόπουλος χαρακτήρισε σωστό το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη και στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για την παρέμβαση Τσίπρα λίγες ώρες πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να επανιδρυθεί και να επανασχηματιστεί. Ο Κασσελάκης εξελέγη από τη βάση, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής παρέμεινε στο κόμμα και οι απαντήσεις των συνέδρων έδειξαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον για τον νέο τρόπο που θέλει ο πρόεδρος να οδηγήσει το κόμμα», σημείωσε.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάτι το οποίο ήταν κατά τη γνώμη μου πολύ ηγετικό. Ζήτησε η διαδικασία αυτή να επισπευτεί και να καταλήξει σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έκανε, έστω και αναγκαστικά, αυτό που άλλα κόμματα δεν κάνουν», συμπλήρωσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει σαν ομάδα και σαν οικογένεια σε ψυχολόγο», σχολίασε για τη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος και ανέφερε πως αυτή θα διαρκέσει και μετά τις ευρωεκλογές.

Επιπλέον, ο Όθωνας Ηλιόπουλος ανέφερε πως το κόμμα θα πρέπει να θέσει ως κριτήριο επιτυχίας τις εθνικές εκλογές, αλλά εξίσου σημαντικό είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει μετά την εσωτερική κρίση που περνάει να πείσει τους πολίτες ότι έχει πρόταση αριστερού κόμματος ή όχι.

«Στηρίζω πολύ τη διαδικασία που έχει ανοίξει το κόμμα. Δεν νομίζω ότι η συζήτηση αφορά εάν "είμαι ή δεν είμαι με τον Κασσελάκη". Είναι αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, "προσδιορίστε πώς θα λειτουργήσετε και, δεύτερον, προσδιορίστε ποια ακριβώς φυσιογνωμία θέλετε". Τα δύο αυτά ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα», κατέληξε.