Την ενόχλησή του για όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του το απόγευμα της Πέμπτης για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μετέφερε το πρωί της Παρασκευής ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας αφενός ότι το κείμενο του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής» και αφετέρου ότι ήταν με ηγέτη τον Τσίπρα στην αντιπολίτευση που το κόμμα του έφτασε στο 17,8%.

Διαβάστε ακόμα: Βασίλης Κόκκαλης: Πάμε σε νέο κόμμα - Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει τις νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αν και μακροσκελέστατη, με επίθεση στον Κασσελάκη και αυτούς που έφυγαν από τον Συνασπισμό, που τον στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια, με προεξόφληση της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είχε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε με ένα δύσκολο μνημόνιο που απείχε παρασάγγας από το προεκλογικό του πρόγραμμα, πήγε από το 35% στο 32%, αλλά ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα πήγαμε από το 32% στο 17,8%», είπε αρχικά, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czc9i5s2qdht)

Αφού υπενθύμισε ότι «εγώ έχω πει ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί και αποχωρώ και πάω στα πίσω καθίσματα», στη συνέχεια είπε: «Νομίζω οι εξελίξεις με δρομολόγηση εκλογής νέων οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν το συνέδριο πριν αρχίσει και δεν θα έχει κανένα νόημα όποια αποφαση και να πάρει».

Δημήτρης Παπαδημούλης: "Η κρίση και η αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν"

«Η κρίση και η αποσάθρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και αυτό το προεξοφλεί ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας αποστάσεις», εκτίμησε, ακόμα, ο ευρωβουλευτής.

«Βλέπω μια εξέλιξη που ο Τσίπρας επιτίθεται στον Κασσελάκη και αν δεν υπάρξει υποψηφιότητα ή καθαρό σχέδιο βλέπω τη μετατροπή του ιστορικού ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα Ι.Χ. από έναν άνθρωπο με επικοινωνιακό χάρισμα, που στο παρελθόν ήταν υποστηρκτικής του Μητσοτάκη και πριν από λίγο διαφήμιζε ότι είχε δεχθεί πρόταση να είναι στο υπουργικό συμβούλιο», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος κατέληξε λέγοντας: «Αν σε κάτι συμφωνώ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αυτό που είπε στην παράδοση-παραλαβή στον Στέφανο Κασσελάκη, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πλήξετε ποτέ».