Ρήγμα φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προεξοφλεί στην τελευταία του τοποθέτηση την καταψήφισή του, και με τη βουλευτή Νάντια Γιαννακοπούλου να διαφωνεί με την απόφαση του προέδρου.

*Διαβάστε εδώ: Αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ για την απόφαση Ανδρουλάκη να καταψηφίσει τα µη κρατικά ΑΕΙ - Τι θα κάνει η Νάντια Γιαννακοπούλου


Νάντια Γιαννακοπούλου στα «Παραπολιτικά»: Δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών» και στον Γιώργο Κατσίγιαννη πως «τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω».

Στην ερώτηση εάν για το συγκεκριµένο ζήτηµα τόσο η ίδια όσο και άλλοι συνάδελφοί της έχουν ζητήσει να υπάρξει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του κόµµατος, απέφυγε να απαντήσει, καθώς φάνηκε πως δεν επιθυµεί να ρίξει λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας στο κόµµα της.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιµένουν πως έχει ζητηθεί η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει συζήτηση και ενηµέρωση για τα µη κρατικά πανεπιστήµια, καθώς πρόκειται για µια θέση που το κόµµα έχει υιοθετήσει από την περίοδο της αρχηγίας του Γ. Παπανδρέου. Και εδώ έχει ενδιαφέρον ποια στάση θα κρατήσει ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του κόµµατος.


Νίκος Ανδρουλάκης: Τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε - Θέλουμε μια καθαρή λύση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αναφέρθηκε στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων, ξεκαθαρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να γίνει ένας νόμος και να έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στο λεκανοπέδιο. Τον νόμο αυτόν που προτείνει ο κ. Πιερρακάκης τον ήξεραν εκ των προτέρων οι επιχειρηματίες και έχουν αγοράσει την Αθήνα. Γιατί; Να μην ρυθμίζει η αγορά το ακαδημαϊκό επίπεδο. Εμείς προτείνουμε ενιαία μορφή αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην 3οβάθμια εκπαίδευσή και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbjtvda6zsh)