Στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που κατατέθηκε στη Βουλή και που θα τεθεί προς ψήφιση στις 8 Μαρτίου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Πάυλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μία εμβληματική μεταρρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, καθώς «μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ελπίζουμε πως θα μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων είναι υπέρ της συνταγματικότητας του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό.

«Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους του 2024 να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλάει σαν γραμματέας παράταξης της δεκαετίας του ’80», είπε χαρακτηριστικά.


Το σχόλιο του Παύλου Μαρινάκη για τη δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο Secret των "Παραπολιτικών"

Ακόμα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε τη δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», σύμφωνα με την οποία η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

«Είδα σήμερα σε τίτλο μιας συνέντευξης της κ. Γιαννακοπούλου, η οποία λέει ότι θα το υπερψηφίσει και ότι διαφωνεί με αυτή τη στάση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πώς θα τοποθετηθούν, γιατί με τις πολλές διαφορές που έχουμε, σε δύσκολες καταστάσεις, και προφανώς στις αποστάσεις που έχουμε πολιτικά, στη μεγάλη εικόνα, πριν τον κ. Ανδρουλάκη, υπήρχε μια σύγκλιση σε κάποια σημεία, όπως για παραδειγμα να μείνει η χώρα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις καταλήψεις, ανέφερε πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου χρειαστεί.

Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czd379436sqp)