Συνεχίζονται από χθες το βράδυ οι έντονες διεργασίες σχετικά με την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την παρουσία του στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, θα καταθέσει πρόταση για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, την οποία στηρίζουν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα, στελέχη του κόμματος συγκεντρώνουν υπογραφές που θα στηρίξουν την πρότασή του.

Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη

Η πρώτη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε σε τραπέζι του Συνεδρίου, στο οποίο στελέχη του κόμματος συγκέντρωναν υπογραφές για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών.

«Πρόεδρε, θα υπογράψετε;», φαίνεται να είπε στέλεχος του κόμματος στον Στέφανο Κασσελάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «Λυπαμαι όχι. Δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Θέλω καθαρές λύσεις».

Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη μετά την πρόταση για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών - Τι απάντησε σε στέλεχος του κόμματος

Σωκράτης Φάμελλος: Θα έπρεπε να συζητάμε για τις θέσεις μας και όχι για μία πιθανή εκλογή προέδρου

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» και αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε την άποψη πως δεν θα πρέπει να στηθούν τώρα κάλπες.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» σημείωσε και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο: «Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας. Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε.

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.


Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Πιέσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθούν οι εσωκομματικές εκλογές

Υπενθυμίζεται ότι τα parapolitika.gr είχαν από νωρίς σήμερα το πρωί, αναφερθεί στις σοβαρές πιέσεις που δέχονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία των πρόωρων εκλογών στο εσωτερικό του κόμματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αργά χθες το βράδυ, υπήρχαν παρασκηνιακές διεργασίες, προκειμένου οι δυο πλευρές να κάνουν βήματα υποχώρηση και να εκτονωθεί η κρίση.

Στελέχη που κινούνται στην ουδέτερη ζώνη ανέλαβαν να έρθουν σε επαφή με την Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να την πείσουν ότι δεν θα πρέπει να κατέβει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη διεκδικώντας την ηγεσία του κόμματος, ενώ από την άλλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδεχτεί τις θέσεις της αντιπροέδρου της Βουλής και να τις συμπεριλάβει στο τελικό κείμενο του συνεδρίου.