“Συναγερμός” έχει σημάνει στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της δήλωσης της Νάντιας Γιαννακοπούλου στο ένθετο “Secret” των “Παραπολιτικών” και τον Γιώργο Κατσίγιαννη, για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια. Η βουλευτής του κόμματος δήλωσε: “Τα μη κρατικά είναι θέση του κόμματος και του Συνεδρίου. Συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Για εμένα είναι θέμα συνείδησης και δεν υπάρχει περίπτωση να το καταψηφίσω”.

Με δεδομένη την τοποθέτηση Ανδρουλάκη το πρωί της Πέμπτης στο Mega όπου και αποσαφήνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ, στην Χαριλάου Τρικούπη ενεργοποιήθηκαν αντανακλαστικά προκειμένου να αποφευχθεί εικόνα διαρροών όπως στα ομόφυλα ζευγάρια και σκηνικό εσωστρέφειας την ώρα που τα φώτα έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κομματική πειθαρχία

Εξαιτίας της τοποθέτησης Γιαννακοπούλου επιβεβαιώνεται από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ότι στο τραπέζι βρίσκεται η απόφαση για κομματική πειθαρχία ώστε όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα η Νάντια Γιαννακοπούλου όπως όλα δείχνουν θα εκφράσει την θέση της μιλώντας όταν συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ενώ από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι η θέση του κόμματος υπέρ των μη κρατικών Α.Ε.Ι. δεν έχει αλλάξει, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση δεν συνιστά πραγματική μεταρρύθμιση.