Το τέλος του δράματος - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επέλθει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - καθώς οι σύνεδροι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα στηθούν εκ νέου κάλπες για την εκλογή προέδρου ή το κόμμα θα συνεχίσει ως έχει παρά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

*Διαβάστε εδώ: Όλγα Γεροβασίλη: Τουλάχιστον σε ένα μήνα οι εσωκομματικές εκλογές σύμφωνα με το καταστατικό

Όλα τα ενδεχόμενα παραμείνουν ανοικτά μετά και την κατάθεση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη για την αρχηγία του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να βαδίσει το επόμενο διάστημα σε «καθαρό πολιτικό δρόμο», πράγμα που σημαίνει ότι θα ζητήσει από τους συνέδρους νωπή εντολή.


ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων

Έτσι τις επόμενες ώρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να ψηφίσουν για δύο σημαντικά θέματα. Κατ’ αρχήν για το εάν πρέπει να γίνουν ξανά εκλογές για την προεδρία του κόμματος και δεύτερον για την επαναβεβαίωση της εντολής που πήρε ο Στέφανος Κασσελάκης το περασμένο Σεπτέμβριο όταν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων εμφανίζονται υπέρ της αναβολής της εκλογικής διαδικασίας, καθώς θεωρούν ότι η εντολή που πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο φθινόπωρο είναι ακόμα σε ισχύη, ενώ παράλληλα θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση το επόμενο διάστημα και εν όψει των ευρωεκλογών θα ήταν «αυτοκτονική».

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε, πάντως, ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση προκύψει από το συνέδριο. Προφανώς, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα για τον Στέφανο Κασσελάκη, αφού από την μία πλευρά θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του σώματος των συνέδρων, αλλά από την άλλη θα πρέπει να τους πέσει ότι η υπαναχώρηση του δεν έχει να κάνει με την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Όπως λέγεται, στο εσωτερικό του κόμματο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μετρήσει τις επιπτώσεις από μία «τυχών» εκλογική αναμέτρηση το επόμενο χρονικό διάστημα και καθώς μπροστά του το κόμμα έχει τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς από το πώς θα διατυπωθεί το δεύτερο ερώτημα που αφορά την επαναβεβαιώσει της αρχηγίας του προέδρου θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και οι αντιδράσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δηλαδή ο πρόεδρος του κόμματα ζητήσει και πάλι λευκή επιταγή μέχρι και το 2027 τότε αναμένεται να υπάρξουν διαφωνίες, χωρίς ωστόσο κανένας να μπορεί να πει μέχρι που θα φτάνουν αυτές.

Χθες, πάντως, η ημέρα επισκιάστηκε από υπόγειες διεργασίες, τακτικισμούς και μπλόφες, καθώς κορυφαίοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν να αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση που δεν είναι άλλη από το να μην γίνουν εκλογές.

Ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος πρωταγωνίστησαν σε αυτή την ιστορία, ενώ εκ του αποτελέσματος η Όλγα Γεροβασίλη αισθάνθηκε το τίμημα των ισορροπιών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdjk90mn521)