Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είχε κάποιες εμμονές με τα κομματικά όργανα, καθώς θεωρεί ότι όσοι βρίσκονται σε αυτά θέλουν να τον έχουν υπό επιτροπεία, η απόφαση του συνεδρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ενισχυτική και υποβοηθητική του προεδρικού ρόλου.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ξετύλιξε όλο το επικοινωνιακό του ταλέντο τις τελευταίες τέσσερις μέρες, χαιρετώντας έναν έναν τους συνέδρους, έχει σίγουρα κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, αφού, πέρα από το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν κάλπες, ο ίδιος αποθεώθηκε πολλές φορές από το σώμα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εφεξής απέναντί του τη νέα αρχηγό της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, την Όλγα Γεροβασίλη, με την ομάδα της βέβαια.

*Διαβάστε εδώ: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Το κείμενο της πολιτικής απόφασης – Ανασυγκροτείται το Εκτελεστικό Γραφείο για την ενίσχυση της δράσης του κόμματος


ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι με τον Κασσελάκη και ποιοι με τη Γεροβασίλη

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, η οποία εμφανίστηκε με δυναμισμό να συγκρούεται με τον Στέφανο Κασσελάκη μέσα στην αίθουσα και ενώ το κλίμα δεν ήταν καλό γι’ αυτήν, έδειξε με την κατάθεση υποψηφιότητας για την αρχηγία του κόμματος ότι και σχέδιο έχει και πρόγραμμα και προφανώς τη θέληση να εκφράσει τα δυσαρεστημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Αθηνά Λινού, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι κάποια από τα στελέχη που στηρίζουν την Όλγα Γεροβασίλη. Αλλά ακόμα και αυτοί που δεν πήγαν δημόσια με το μέρος της -δηλαδή οι «κυανόκρανοι» που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ακυρώσουν τις εκλογές με στόχο να εκτονωθεί το κλίμα- δεν θα διστάσουν να την υπερασπιστούν, εάν δεχθεί επιθέσεις από την ηγεσία.

∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Νίκος Παππάς, στην οµιλία του ενώπιον των συνέδρων, πρότεινε η αντιπρόεδρος της Βουλής να πάρει διακριτό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ.

∆ίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη βρέθηκαν ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Έλενα Ακρίτα, ο Πέτρος Παππάς και φυσικά η Θεοδώρα Τζάκρη και η ∆ώρα Αυγέρη.

Ο Παύλος Πολάκης, από την άλλη, κράτησε ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να στηθούν κάλπες, ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί και η Όλγα Γεροβασίλη από τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Το γεγονός ότι πλέον αρκετά στελέχη που διαφωνούν µε τον Στέφανο Κασσελάκη συντάσσονται πίσω από την Όλγα Γεροβασίλη, δηµιουργώντας έτσι µια σαφώς πιο συµπαγή οµάδα, περιπλέκει ακόµη περισσότερο τα εσωκοµµατικά πράγµατα.

Πολύ περισσότερο, όταν η αντιπρόεδρος της Βουλής διατηρεί και καλές σχέσεις µε µεγάλο κοµµάτι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα θεωρείται ένα πολιτικό πρόσωπο µεγάλης αναγνώρισης, το οποίο µπορεί να συνοµιλεί µε άλλα στελέχη του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czedpvba34ax)