Στα χέρια του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται η ενότητα του κόμματος, καθώς από τις επόμενες κινήσεις θα φανεί αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει τα κομματικά όργανα εμπιστευόμενος ακόμα και τα στελέχη που του ασκούν κριτική.
Χθες πάντως στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά δεν έδειξε πως θέλει να κάνει βήμα πίσω σε όσα σχεδιάζει, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει ονομασία.


Στέφανος Κασσελάκης: «Έχω ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δοµικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη ''Συνασπισμός'' στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα», είπε σε μια αποστροφή του, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο, κάνοντας ειδική αναφορά στις θερµές εκδηλώσεις των συνέδρων προς το πρόσωπό του.

«Προφανώς έχω βγει ενισχυµένος. Νοµίζω, είδατε ένα ολόκληρο στάδιο, το οποίο πραγµατικά σειόταν και έλεγε ''κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη''. ∆εν υπάρχει κανένα ζητούµενο αµφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δοµικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόµµα», ανέφερε.

Εν συνεχεία, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ολοκληρώσει τον µετασχηµατισµό τον οποίο είχε αρχίσει ο Αλέξης Τσίπρας πριν από χρόνια και να γίνει «µια µεγάλη προοδευτική συµµαχία, η οποία θα ενώσει όλο τον κόσµο της Κεντροαριστεράς». Αναφερόµενος ειδικότερα στον Αλέξη Τσίπρα άφησε αιχµές κατά του προκατόχου του, λέγοντας πως ήταν λάθος από την πλευρά του να κάνει την παρέµβασή του µακρόθεν, διαµηνύοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να σταµατήσει την προσπάθεια να ανοίξει νέος κύκλος για τον ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του.

Όπως µε έµφαση τόνισε: «Σέβοµαι την πρωτοβουλία του τέως προέδρου. Νοµίζω ότι ήταν λάθος να µην εµφανιστεί στο συνέδριο. Μιλάµε για χιλιάδες µέλη τα οποία έχουν ιδρώσει τη φανέλα για το κόµµα τα οποία θα ήθελαν να ακούσουν από εκείνον αυτοπροσώπως. Πέρα από αυτό, µπορείτε να ρωτήσετε τον ίδιο τον Αλέξη τι ακριβώς σκεφτόταν και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πάντως, εγώ δεν πρόκειται να σταµατήσω. Θεωρώ ότι έχει υπάρξει µια ξεκάθαρη εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία να αρχίσει έναν νέο κύκλο υπό την ηγεσία µου, και αυτό ακριβώς θα κάνω».

Επέµεινε ακόµα στο ότι η Όλγα Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητά της στο συνέδριο. «Η κυρία Γεροβασίλη στην παρουσίαση που έκανε µπροστά στους συνέδρους στην ουσία είπε ότι δεν επιθυµούσε να είναι πρόεδρος. Προσωπικά επιθυµώ να είµαι πρόεδρος και ηγέτης της παράταξης για να µπορέσουµε να κυβερνήσουµε τον τόπο. Άρα, λοιπόν, από τη στιγµή που ένας σύντροφος, µια συντρόφισσα, ένα ιστορικό στέλεχος δεν επιθυµεί ντε φάκτο να είναι υποψήφιος και συγχρόνως έχεις ένα ολόκληρο συνέδριο το οποίο εκφράζει τη βούληση των µελών να σου λέει ''πάµε µπροστά'', να σου λέει ότι ''σε στηρίζουµε χωρίς κανέναν αστερίσκο'', ''κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη'', κυριολεκτικά αυτό φώναζαν 5.000 άτοµα, άρα είναι ξεκάθαρη η εντολή. Και να σας πω κάτι. Το πιο εύκολο πράγµα για µένα θα ήταν αν πηγαίναµε σε εσωκοµµατικές εκλογές να τις κέρδιζα µε 90% και να έλεγα ''δείτε'' και ''µετά τι'';», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfkxddniln5)

Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Εν τω µεταξύ, σύµφωνα µε πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ανασύνταξη δυνάµεων, καθώς και µε βάση την απόφαση του συνεδρίου θα πρέπει να συγκροτηθεί η Πολιτική Γραµµατεία, η οποία επί Αλέξη Τσίπρα είχε τη µορφή του «πρωινού καφέ». Φυσικά το ερώτηµα είναι σε ποιον βαθµό ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυµεί να κάνει πράξη την περίφηµη «συλλογική λειτουργία». Εάν δηλαδή έχει αποφασίσει να εντάξει µέσα στα όργανα και στελέχη που βρέθηκαν απέναντί του το τελευταίο χρονικό διάστηµα.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν αποκλείεται και µέσα στο Σαββατοκύριακο να συνεδριάσει η Κ.Ε. προκειµένου να εκλέξει τη νέα Πολιτική Γραµµατεία, καθώς υπάρχουν µεγάλα κενά µετά την αποχώρηση της «Οµπρέλας» και της Έφης Αχτσιόγλου. Ταυτόχρονα, θεωρείται βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει τη γραµµατέα του κόµµατος, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή γραµµατέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Για τη θέση του τελευταίου ακούγεται µάλιστα το όνοµα της Ολυµπίας Τελιγιορίδου. Αλλαγή θα γίνει και στην εκπρόσωπο Τύπου, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η ∆ώρα Αυγέρη θα διεκδικήσει θέση στην Ευρωβουλή, ενώ σίγουρα αναµένεται να αντικατασταθεί ο Παύλος Πολάκης (θέση υπερσυντονιστή).