Για το ενδεχόμενο να επέστρεφε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον προοδευτικό χώρο μίλησε ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

«Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και, νομίζω, το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον», είπε ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

*Διαβάστε εδώ: Χρήστος Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Φαρ Ουέστ - Ο Τσίπρας όφειλε να στείλει την επιστολή


«Εμπιστεύεται πολύς κόσμος τον Αλέξη Τσίπρα»

Ο Γιώργος Τσίπρας επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ’ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει», επισήμανε.

«Να το θέσω ως εξής. Μέχρι πριν τις εκλογές στις 23 του Μαΐου και του Ιουνίου, ο κόσμος που τοποθετούνταν εκλογικά αριστερά της Νέας Δημοκρατίας ήταν άνω του 50%. Δεν θεωρώ, ακόμα κι αν υπάρχουν μεταβολές και προφανώς υπάρχουν μεταβολές, ότι έχουμε μια ισχυροποίηση Δεξιάς και Ακροδεξιάς μαζί στη χώρα μας σε πρωτοφανή επίπεδα, δεν θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος έπαψε να υπάρχει, εξατμίστηκε με κάποιον μαγικό τρόπο.

Μπορεί να πήγε σπίτι του, μπορεί να μην πήγε να ψηφίσει, μπορεί να ψήφισε μικρότερα κόμματα, αλλά ο κόσμος αυτός υπάρχει. Αυτό το οποίο υπάρχει, όμως, ταυτόχρονα είναι ένα τεράστιο έλλειμμα έκφρασης αυτού του κόσμου. Προφανώς δεν καταφέραμε να τον εκφράσουμε και γι’ αυτό πήγαμε και στο 18%, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ τον εκφράζει.

Συνεπώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό, που πρέπει να καλυφθεί, αν θέλουμε να υπάρξει δηλαδή ένας άλλος πόλος στην ελληνική κοινωνία που να εκφράζει προοδευτικές πολιτικές», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.