Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

*Διαβάστε εδώ: Τσακλόγλου στα Παραπολιτικά 90,1: Το δίλημμα σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι ψευτοδίλημμα

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Πιερρακάκη ότι θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία στα μη κρατικά πανεπιστήμια και όποιος την παραβιάζει θα του αφαιρείται η άδεια, είπε: «Το ότι υπογραμμίζονται τα αυτονόητα με αυτό τον πομπώδη τρόπο δεν μου ακούγεται πάρα πολύ εκσυγχρονιστικό, πάρα πολύ μεταρρυθμιστικό και πάρα πολύ δυτικό. Το να έρχεται ένας υπουργός τον 21ο αιώνα σε μια δυτική χώρα και να λεει ότι ο νόμος θα τηρηθεί και οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί το θεωρώ εκ του περισσού και χωρίς καμία αξία».

Ερωτηθείσα αν θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, απάντησε: «Συμφωνώ ότι θα πρέπει να καταψηφίσουμε, γιατί το νομοσχέδιο δεν είναι σύμφωνο με το θεωρητικό πλαίσιο με το οποίο η κυβέρνηση το παρουσιάζει».

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιδιώκει μια ευρεία συναίνεση τουλάχιστον με εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες έχουν δείξει ότι έχουν μια τέτοια αντιπολιτευτική στάση και στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων είχαν επί της αρχής μια θετική άποψη. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκεις μια γνήσια διαβούλευση. Σας θυμίζω ότι η μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου με υπουργό την κα Διαμαντοπούλου η οποία ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία είχε πίσω της μια διαβούλευση η οποία διήρκησε 17 μήνες, εδώ είχαμε διαβούλευση 10 ημερών άρα όταν θες να μεταρρυθμίσεις την ανώτατη εκπαίδευση δεν επιλέγεις αυτή την οδό. Αυτή η οδός παραπέμπει σε άλλου είδους διευθετήσεις», επισήμανε.

Αναφορικά με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, είπε: «Ο πήχης είναι εκείνο το αποτέλεσμα που στη συνείδηση του κόσμου θα εγγράφει όχι την απλή πραγματικότητα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αξιωματική αντιπολίτευση, θα εγγράφει στην συνείδηση του κόσμου ότι υπάρχει μια δύναμη η οποία αύριο μπορεί να είναι η αξιόπιστη προοδευτική κυβερνητική δύναμη στον τόπο».